Сад Божественних пісень

Автор: admin від 26-04-2016, 07:47

Впізнати і відкрити в собі істину

 

20 квітня у Київському міському будинку вчителя відбулась літературно-музична композиція, складена за творами Григорія Сковороди «Сад Божественних пісень»

 

Майже 300 років мандрує світом Григорій Сковорода - перший український філософ, поет, байкар, музикант, композитор, співак,перекладач, Великий Учитель людей.

 

Відомий бразильський письменник - містик Пауло Коельо, відвідавши Україну в 2006 році, в одному з інтерв’ю сказав: «Я приїхав вклонитися землі, яка народила філософа ХХІ сторіччя Григорія Сковороду».Виходить Сковорода випередив свій час на З00 років! В чому ж таємниця вчення Великого Духоборця і чим він близький нашим сучасникам?!

 

Учасники літературно-музичної композиції, сценарій якої підготувала кінодраматург Віра Мельник, спробували дати відповідь на це запитання. На вечері глядачізустрілися з Ігорем Якубовським у ролі  Григорія Сковороди, саме з його вуст прозвучали цитати з філософських творів. Крім того, прозвучали пісні та байки Великого філософа у виконанні лауреатів Всеукраїнських конкурсів сестер Галини та Людмили Турчак, Сергія Мороза та Ігоря Якубовського (дует «Простір музики»). Родзинкою програми були студенти ДВНЗ «Київський Коледж легкої промисловості» Даша Вакула та Денис Фелько. Саме вони відобразили головну ідею літературно-музичної композиції  - втілення вчення Великого духовного наставника та вчителя в сучасне життя.

  

Всі глядачі в залі переконалися в тому, що мудрість яка відображена в творах Г.Сковороди, як ніколи, є актуальною і потрібною на сьогоднішній день, адже саме в ній відображена основна мета перебування людини на землі. І з кожним днем все зрозумілішими стають слова Г. Сковороди-«Впізнати і відкрити в собі ІСТИНУ, доторкнутись до Божественності»!

 

Сад Божественних пісень

 

В газеті "Час та події - США(Чикаго)" надрукувана стаття Лідії Корсун, в якій йдеться про унікальний клуб «Співуча родина», який об’єднує інтелектуалів та творчих людей музично-пісенної та літературної галузей культури.  Саме клубом і був організований  вечір, присвячений Г.Сковороді. Одним з організаторів та активним учасником заходу став заступник директора з навчально-виховної роботи Київського коледжу легкої промисловості  Ігор Якубовський.

 

До уваги читачів стаття про Г.Сковороду часопису «Час і Події».  

 

 

Коментарі:

Залишити коментар