до Дня пам’яті жертв Сталінського голодомору

Автор: admin від 27-11-2017, 10:38

У Коледжі до Дня пам’яті жертв Сталінського голодомору 1932 – 1933 років відбулась демонстрація художнього фільму «Гіркі жнива»

 

«Гіркі жнива» (англ. Bitter Harvest) – канадський кінофільм про історію кохання в розпалі українського Голодомору 1932-1933 років. Це перша англомовна художня кінокартина про Голодомор. Головні ролі у стрічці виконали Теренс СтемпМакс Айронс, Саманта Баркста Баррі Пеппер. Також у картині грали українські актори Остап Ступка та Олександр Печериця.

У центрі картини Юрій, талановитий художник-селянин, нащадок козацького роду, що намагається жити зі своєю коханою у створених радянською владою умовах. Але, зрештою, коли його родина та земляки стають жертвами штучного голоду та сталінських репресій, він повстає, аби врятувати рідних, помститися і покинути Радянську Україну, щоби донести правду світові про жахіття Голодомору.

Виконавчий продюсер Ян Ігнатович та режиссер Джордж Менделюк тісно співпрацювали з істориками Орестом Субтельним та Людмилою Гриневич. Також Менделюк вивчав тему за книжкою «Жнива скорботи» історика Роберта Конквеста і Тімоті Снайдера «Криваві землі» про вплив Другої світової війни на Україну.

Фільм справив глибоке враження на студентів Коледжу. Майже кожен, хто був присутній на перегляді кінострічки мав можливість доторкнувся до історичного минулого України. 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар