Міжнародний день людей з інвалідністю

Автор: admin від 4-12-2017, 12:21

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

 

3 грудня по всьому миру відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед співвітчизниками, що потребують підтримки

 

Тема людей з особливими потребами для Київського коледжу легкої промисловості завжди була, є і буде надзвичайно актуальною. Адже з 1958 року наш заклад працює над проблемами навчання та виховання студентів з порушеннями слуху. За 60 років підготовлено майже півтори тисячі кваліфікованих спеціалістів для галузі легкої промисловості, які у своїй більшості адаптовані до життєвого середовища, плідно працюють за фахом. Так, наприклад, випуск молодших спеціалістів з числа глухих за 1976-2016 рр. за різними спеціальностями склав біля 700 осіб. Зараз у стінах Коледжу навчається близько 120 студентів з порушеннями слуху.

 

Робота з навчання та виховання слабочуючих та нечуючих студентів є одним із пріоритетних напрямків діяльності Коледжу. Інклюзивна освіта в закладі передбачає навчання нечуючої молоді у колективі чуючих однолітків, а в цьому році нечуючі першокурсники навчаються в групі разом з чуючими студентами. Така практика позитивно впливає на навчальний процес, студенти, які чують, з успіхом оволодівають жестовою мовою, що сприяє безбар’єрному спілкуванню. Коледж пишається своїми випускниками і студентами з числа нечуючих. За ці роки путівку у доросле професійне життя отримала ціла плеяда висококласних фахівців, талановитих людей - видатних спортсменів, серед яких багато зірок міжнародного рівня, художників, архітекторів, журналістів, керівників підприємств.

 

Київський коледж легкої промисловості плідно співпрацює з Українським товариством глухих. Згідно з тристоронньою угодою «УТОГ-Студент-Коледж» молодь з порушеннями слуху має можливість проходження практики і перспективу працевлаштування на кращих підприємствах УТОГ. Останнім часом для студентів спеціальності «Швейне виробництво» практикується паралельне практичне навчання на швейному підприємстві УТОГ та теоретичне у Коледжі -  актуальне сьогодні дуальне навчання. У Коледжі велика увага приділяється не тільки навчанню, заклад переймається питаннями виховання, побуту, культурного відпочинку своїх вихованців. Також невід’ємною частиною діяльності навчального закладу є Міжнародне співробітництво, спрямоване на інтеграцію до європейського та світового освітнього простору. Коледж співпрацює з навчальними закладами Америки, Польщі, Німеччини, Італії, Китаю. Багато міжнародних програм покликані вирішити саме проблеми навчання студентів з особливими освітніми потребами.

 

Отже, наша молодь дивиться вперед, впевнено крокуючи у своє професійне майбутнє. Дякуємо всім тим чудовим людям, хто опікується проблемами молодих людей з порушеннями слуху! Висловлюємо свою безмежну повагу та вдячність Українському товариству глухих за багаторічну співпрацю, порозуміння у важливих питаннях навчання та виховання молодого покоління!

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар