Українсько-американське спібробітництво

Автор: admin від 29-05-2017, 08:20

Українсько-американське спібробітництво

 

14-27 травня в Україні у рамках програми обміну спеціалістами Фулбрайта  у  Київському  коледжі легкої промисловості перебувала фахівець Fulbright Spesialist Program, асистент Віце-Президента з академічних питань Санта Фе коледжу, координатор Програми "Адміністрування в системі коледжів США" доктор Вілма Еліза Фуентес (Санта Фе Коледж, штат Флорида, США)

  

Протягом двох тижнів американська колега разом з директором Коледжу Ганною Щуцькою працювала у Київському коледжі легкої промисловості. Перебування фахівця передбачало детальне ознайомлення з  Київським коледжем легкої промисловості в рамках програми US Fulbright Spesialist Program. Програма спрямована на обмін фахівцями між Україною та Сполученими Штатами Америки, розвиток освіти і науки та підвищення професійного рівня викладачів вищих навчальних закладів.

  

Пані Вілма познайомилася з адміністрацією Коледжу, його структурою, колективом закладу, нормативною та законодавчою базою підготовки молодших спеціалістів в Україні. Протягом трьох днів відбулося детальне знайомство зі специфікою підготовки студентів на Технологічному, Економічному факультетах та на факультеті Дизайну. Зокрема, під час спілкування зі студентами Технологічного факультету особлива увага була приділена розгляданню досвіду підготовки студентів з порушеннями слуху, Вілма Еліза Фуентес відвідала Дослідно-виробничий центр закладу, також було приділено особливу увагу навчально-виробничій практиці майбутніх технологів на базі Центру Коледжу та у провідних  швейних і  взуттєвих підприємствах столиці.

 

 

 

 

 

Під час знайомства зі  студентами Економічного факультету гостя разом з адміністрацією відвідала академічні заняття, прочитала лекцію на тему « Роль факультету в розробці навчальних програм», а під час круглого столу обговорювалися проблеми працевлаштування студентів економічних спеціальностей.

  

 

 

 

Студенти факультету Дизайн запросили пані Вілму на практичні заняття та майстер- класи, де показали, як відбувається творча підготовка дизайнерів. А на засіданні круглого столу йшлося про вивчення національної культури та історії як важливого аспекту підготовки українських дизайнерів.

 

 

 

 

Фахівець також зустрілася з лідерами студентського самоврядування Коледжу, під час під час зустрічі пані Вілма поділилася американським досвідом формування майбутніх лідерів через студентське самоврядування та інші студентські організації.

Програма перебування Вілми Елізи Фуентес була вкрай насичена. Взагалі у Київському коледжі легкої промисловості за цей період відбулося безліч дискусійних семінарів, лекцій, що прочитала американська сторона, круглих столів, майстер-класів.

 

 

26 травня з пані Вілмою провів зустріч перший заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Загуменний.Метою зустрічі було обговорення питань щодо розвитку і поглиблення міжнародної програми співпраці з провідними навчальними закладами США.Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері та була визначена можливість у подальшій співпраці.

 

Під час зустрічі  Вілма Еліза Фуєнтес зауважила, що ми, українці,  працюємо у складний час, але вона спостерігає кардинальні зміни. Державний департамент США планує ще один проект і це є виявлення дружби між нашими країнами і продовження ґрунтовного діалогу. 

 

 

 

Американська колега разом з директором Коледжу Ганною Щуцькою відвідала Українського товариства глухих України,  де була проведена офіційна зустріч з керівництвом ЦП УТОГ.

 

У якості культурної програми гості було запропоновано подивитися виставу Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Шевченка «Ромео  і Джульєтта».  Американська колега  також побувала на екскурсіях до меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій Світовій Війні», Національного Києво-Печерського історійко-культурного заповідника, Софійського собору, Андріївської церкви.

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар