Незабутня поїздка

Автор: admin від 15-05-2017, 14:25

Незабутня поїздка

 

З 10 по 13 травня з нагоди вшанування пам’яті відомого українсько-польського просвітника, культуролога, фольклориста, освітянина, вченого профессора Михайла Лесіва відбулася незабутня  поїздка в м.Люблін (Польща). У складі  Української делегації був заступник директора з навчально-виховної роботи ДВНЗ «ККЛП» композитор та виконавець Ігор Якубовський

 

Візит до одного з найбільших державних вищих навчальних закладів університету Марії Кюрі-Склодовської, який був заснований 23 жовтня 1944 року як альтернатива для Люблінського католицького університету, був пов'язаний з тим, що  Михайло Лесів багато років працював у цьому університеті.

 

До складу Української делегації ввійшли член кореспондент національної академії наук професор, полоністики національного університету ім. Тараса Шевченка Ростислав Радишевський, який презентував свою книжку присвячену діяльності професора Михайла Лесіва. Представниками делегації були також співак заслужений артист України Валерій Твін, відомий композитор Генадій Татарченко, співачка Ганна Конда та представники телевізійного каналу «Тоніс».

 

12 травня в приміщенні кафедри української філології університету відбувся урочистий захід відкриття пам’ятної дошки професору Михайлу Лесіву та вивішення його портрету в кабінеті, де він працював протягом багатьох років.

А далі в одній із аудиторій урочисто презентував свою книжку присвячену М.Лесіву професор Ростислав Радишевський. На цій урочистій церемонії також прозвучали пісні у виконанні Ігоря Якубовського та Валерія Твіна. Цікавим був виступ українських студентів, які навчаються в даному університеті на кафедрі української філології, які зіграли для присутніх оригінальну театралізовану фольклорну виставу.

 

Цього ж дня відбувся концерт в українському, греко-католицькому храмі. На ньому прозвучали українські народні пісні, а також авторські пісні Ігоря Якубовського, Генадія Татарченка на вірші Ростислава Радишевського, Тараса Шевченка та інших авторів. На концерті були присутні українці, поляки, жителі Британії та представники інших національностей. Вечір пройшов в теплій, дружній та щирій атмосфері любові та дружби.

  

  

  

  

 

  

 

 

Коментарі:

Залишити коментар