Доторкнутись до історичної пам’яті

Автор: admin від 5-05-2017, 10:44

Доторкнутись до історичної пам’яті

 

04 травня у Київському коледжі легкої промисловості відбувся захід пам’яті та примирення, присвячений 72-м роковинам закінчення другої світової війни

 

Захід був підготовлений силами студентів та викладачів навчального закладу. Ідея його проведення полягала в тому, щоб доторкнутись до історичної пам’яті всіх тих, хто ціною свого життя став тоді на захист миру та подальшого процвітання життя на нашій землі.  У ті буремні роки по різному склалися долі людей, що проживали на українських землях.  Хтось пішов на фронт і долучився до лав Радянської армії, хтось переїхав на територію, де не було активних бойових дій, хтось боровся в підпіллі та в тилу ворога, хтось в червоних партизанських загонах, хтось долучився до лав ОУН УПА, а хтось воював у різних арміях світу так званої антигітлерівської коаліції. Була, на жаль, і частина людей, які зрадили свою землю і служили на боці фашистської Німеччини.

  

Студенти Коледжу в невеликій літературно-пісенній композиції постарались відобразити події того часу. І завершилось це дійство переглядом художнього фільму «Хлопчик в полосатій піжамі», який підготувала Студентська рада Коледжу. Досить зворушливою була хвилина мовчання, якою студенти вшанували пам'ять загиблих та зниклих безвісті під час другої світової війни. Не обійшли студенти і сторінку сучасної війни на Сході, де знову наші кращі сини патріоти відстоюють територіальну цілісність нашої Батьківщини від російської агресії.

  

Вічна пам'ять всім героям, які загинули в роки другої світової і зараз гинуть за свободу і незалежність нашої держави. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар