Екскурсії до древнього Львова

Автор: admin від 11-05-2017, 10:00

Екскурсії до древнього Львова

 

Студенти гуртожитку Київського коледжу легкої промисловості відвідали одне з найкрасивіших міст України – Львів

 

Мандрівка припала саме на День міста. Відвідини Львова обіцяли бути цікавими та різноманітними. Хотілося побачити історичні пам’ятки, старовинні храми,  помилуватись з висоти пташиного польоту  архітектурою цієї справжньої перлини Східної Європи.

 

Гостинність львівян, поселення до затишного гуртожитку додавало впевненості, що екскурсія буде цікавою та насиченою. Так і сталося.

  

За ці декілька днів студенти побували в Олеському замку, виникнення  якого сягає  далекого ХІІІ століття. Здавалося, сама природа  посприяла розташуванню цієї твердині: важкодоступність через заболочене довкілля та пагорб з крутими, майже вертикальними  схилами,  на якому височіє замок. Захоплювали експонати виставкових залів: старовинні іконостаси, картини, скульптури, меблі, замковий колодязь…

 

Не менш цікавими  були екскурсії у Львові. Милувалися краєвидами з оглядового майданчика Львівської ратуші – адміністративного будинку в центральній частині  міста, який є резиденцією Львівської міської влади та з  оглядового майданчика вежі храму святих Ольги та Єлизавети. В соборі св. Юра  побували на службі Божій. Вражав красою палац Потоцьких, архітектура Площі Ринок. З Високого Замку Львів був, як на долоні з чудовими краєвидами. Цікаво було в Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", територія якого поділена на шість маленьких сіл і де зібрані експонати із певних регіонів: Бойківщини, Закарпаття, Лемківщини, Львівщини, Буковини, Покуття, Гуцульщини, Полісся, Волині. На Личаківському кладовищі побували на могилах  І. Франка,  В. Івасюка, І. Білозіра, інших видатних діячів України, а також  героїв, які загинули на Майдані та Донбасі в наші дні.

 

З незабутніми враженнями, сувенірами та гарним настроєм повертались у Київ з думкою знову побувати у цьому красивому та неповторному місті, назва якому – ЛЬВІВ.

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар