«І золотої й дорогої»

Автор: admin від 13-03-2017, 09:39

Шевченковські дні

 

Початок березня для України це найперше весняні промені, а найбільше це день народження славного Кобзаря та духовного пророка нації Тараса Григоровича Шевченка.

Це завжди відбувається 9-го березня. Кожен свідомий Українець згадує в цей день великого співця своєї нації і віддає йому шану, повагу і є гордим з того, що Він був і залишається для всіх Українців, а також і представників інших народів втіленням чистоти, правди та душевного світла.

 

Період Шевченкіани триває з 9 березня по 22 травня. Народився він 9-го березня 1814 року, помер 10 -го березня 1861 року, а 22 травня цього ж року його тіло було перепоховане в Каневі на Чернечій горі, так як і він заповідав.

 

В ці дні як в Україні, так і в усьому світі проходить дуже багато різних заходів та творчо-мистецьких акцій. Дует «Простір музики» у складі музикантів та співаків, а саме композитора та співака Ігоря Якубовського, який є заступником директора з навчально-виховної роботи ДВНЗ «Київський коледж легкої промисловості» і автора та виконавця Сергія Мороза відзначали для себе і для всієї музичної культури України приємну новину, а саме вони презентували випуск чергового магнітоальбому пісень на вірші Т.Шевченка «І золотої й дорогої». 

Ця акція відбулася в Боярському будинку культури, де музиканти виконали всі пісні які представлені в альбомі, та виконали по декілька творів з альбому який вони запланували на найближче майбутнє.

 

Пісенне свято пройшло в теплій душевній творчій атмосфері. Слухачі з великою радістю та задоволенням покидали концертний зал і всі хто бажав могли придбати для себе цей пісенний альбом.

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар