Тиждень кафедри природничо-наукових та комп'ютерних дисциплін 2017

Автор: admin від 1-03-2017, 15:11

Тиждень кафедри

  

З 21 по 2лютого у Київському коледжі легкої промисловості пройшов Тиждень кафедри природничо-наукових та комп'ютерних дисциплін

   

День безпечного Інтернету!

7 лютого Оксаною Тренбою в групі О-28 в рамках підготовки до тижня була проведена конференція до Дня безпечного Інтернету. Студенти підготували доповіді-презентації про можливості та основні загрози, які несе Інтернет, методи боротьби з ними, а також були переглянуті відео про права Інтернет-користувачів.

  

 

   

 

21.02 О. Мазурок на заняттях у групах Д-2-16, Д-1-16, О-28 обговорював «Застосування математичних компетенцій при проходженні IQ-тестів». Студентів дуже зацікавила ця тема. Вони з ентузіазмом вступали в дискусію.

  

В цей же день група Шм-01 за допомогою графічного редактора Photoshop створила колажі на тему: «Залежність людства від технічного прогресу» під керівництвом  О. Тренби.

  

  

 

Під час Тижня пройшла виставка газет, творчих робіт студентів І-ІV курсів, яку організувала Н. Никоненко.

 

 

Після занять відбулась олімпіада з математики між студентами Коледжу. Вітаємо переможців В. Колесник (гр.М-16) та М. Кравчук (гр. Лпш-1-16), які будуть приймати участь у міській олімпіаді.

 

Інтелектуальний бій

22  лютого відбувся урок-гра «Інтелектуальний бій» між студентами груп першого курсу економічного факультету  (гр. М-16 та Об-16). Гра складалась з чотирьох конкурсів, питання охоплювали різні сфери знань та інтересів студентів. Гра була майже рівною, але з невеликою перевагою перемогу отримала команда групи М-16.

Захід організував та провів викладач кафедри А.Сергієнко.

  

  

   

Під час заняття  викладач Т. Безсмертна провела вікторину зі студентами гр.Дк-03, на якій показала використання інформаційних систем в дизайні. Студенти залишились задоволеними та виказали бажання частіше проводити такі вікторини.

  

Турнір веселих інформатиків

2лютого в групі Б-88 була проведена інтелектуально-розважальна гра «Турнір веселих інформатиків». У грі взяли участь команди «Фенікс» та «Комета».

Урок-гра був присвячений інформатиці, напевно, найцікавішій і найпопулярнішій науці в наш час. Інформатика – це двері в світ технологій, без яких неможливо уявити сучасне життя.

Впродовж всього турніру студенти продемонстрували активну роботу та вміння швидко виконувати завдання, повторили великий обсяг теоретичного матеріалу про комп’ютерну техніку та сучасні комунікаційні технології, отримали масу задоволення та позитивні емоції.

Захід організувала та провела викладач-методист І.Ткаченко.

  

  

  

  

Кращий дизайнер

2лютого на факультеті «Дизайн» була проведена інтелектуально-розважальна гра «Кращий дизайнер». У грі взяли участь команди студентів 3 курсу з груп Дк-03, До-25 та Дв-26.

Урок-гра був присвячений мистецтву, це був не просто конкурс студентів дизайну, це щось більше - відмінний досвід, можливість порівнювати і обмінюватися ідеями. Студенти спробували себе у різних конкурсах -  «Хто я?», «Пантоміма», «Намалюй - я вгадаю», «Анаграми», «Словесні складання», вікторині та створенні образу з наявних матеріалів. Вони підготували представлення команд та відеоролики про спеціальність.

Впродовж всього заходу студенти повторили великий обсяг теоретичного матеріалу історії мистецтв, історії костюму та комп’ютерної графіки.

Перемогу здобула команда групи До-25 з невеликим відривом в 0,5 балів від команди Дв-26. Всі учасники та вболівальники залишились задоволеними.

Захід організували та провели декан факультету «Дизайн»  Н.Прокопенко та зав.кафедри О.Тренба.

 

 

 

 

«Експериментаніум» − місце, де наука стає цікавою!

 Викладач Т. Чех зі студентами груп Об-16, М-16, Лпш-1-16, Лпв-1-16 та Б-88 відвідали музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» -  науково-розважальний центр, у якому демонструються закони науки та явища навколишнього світу. Це 1400кв.м захоплюючого дозвілля, де розміщено  понад 250 експонатів, які не ховаються за вітринами!

Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен його відвідувач може відчути себе справжнім дослідником, «доторкнутися» до науки. Тут власноруч будують мости без жодного цвяха, спостерігають зародження торнадо, зазирають у нескінченність, створюють блискавку, змушують літати магніт і здійснюють чимало нових відкриттів. Хочеш перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмаринку під самісіньку стелю, намалювати хитромудрий візерунок за допомогою маятника? Може, мрієш посидіти за кермом справжньої пожежної машини, «розібрати» макет людини «на запчастини»? Тільки простягни руку, щоб ввімкнути, повернути, розкрутити, натиснути, потягти, штовхнути і на власні очі побачити, як працює той чи інший закон, про який йшлося на шкільних уроках.

Постійна експозиція музею присвячена таким розділам фізики, як механіка, оптика, електрика, магнетизм і акустика. Окрему експозицію займає анатомія. А нещодавно відкрився новий відділ – «Таємниці води». 

Особливо сподобалися студентам у музеї різноманітні оптичні ілюзій, головоломки, лазерний і дзеркальний лабіринти, ігрові експонати.

 

 

 

 

 

 

24 лютого   викладачами  кафедри було проведено декілька заходів.

 

1. Викладач  К. Франц провела урок-гру з інформатики «Інфознайка» серед студентів групи О-28.

 

2. Н. Никоненко організувала бесіду з групами Д-1-16, Д-2-16, ЛПв-16 «Хімія навколо нас».

   

Завершальним днем став понеділок 27 лютого. В цей день проходили дві олімпіади з інформатики та фізики.

Олімпіаду з інформатики підготувала та провела О. Тренба. Переможцями стали Т.Макієнко  з групи О-27 та В.Галіченко з До-27.

А викладач Т. Чех організувала олімпіаду з фізики, на якій перемогла М.Кравчук з групи Лпш-1-16. 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар