захід "Життя у світі людей"

Автор: admin від 6-12-2016, 01:54

 

З особливими потребами, але з необмеженими можливостями

 

У межах відзначення Дня людей з інвалідністю в Київському коледжі легкої промисловості профспілкою студентів було організовано і проведено урочистий захід "Життя у світі людей"

 

3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначала Міжнародний день людей з інвалідністю. Це не свято, а, швидше, нагадування всім нам про тих, хто живе поряд з нами і так часто потребує нашої допомоги, уваги, чи просто доброзичливого ставлення. 

 

Наш коледж здавна славиться своїми традиціями інклюзивної освіти. Тому, зважаючи на значну кількість у залі студентів з порушеннями слуху, заступник директора Коледжу Ганна Михайловська, відкриваючи захід, звернулась до присутніх за допомогою жестової мови.

 

  

Перекладач-дактилолог Ірина Сколотова розповіла студентам про об'єктивні труднощі, з якими щодня стикаються люди з інвалідністю, а також про міри, які на державному рівні вживаються для подолання цих труднощів. 

 

Керівник фізичного виховання Коледжу Володимир Білоконь привітав наших спортсменів-волейболистів, які мають порушення слуху, з блискучими перемогами і побажав їм нових спортивних досягнень. 

 

  

Студенти технологічного факультету подарували глядачам прекрасні, добрі, зворушливі пісні у жестовому виконанні.

 

У ході заходу були згадані чудові люди з усього світу, які, незважаючи на свою інвалідність, живуть повноцінним життям, творять, вірять у прекрасне майбутнє та власним прикладом мотивують  оточуючих на нові завершення.

 

А секретар студентської профспілки коледжу Надія Назаренко розповіла присутнім історію своєї сестри-близнючки Наталки, котра, незважаючи на серьозне захворювання (дитячий церебральним параліч) власним прикладом доводить, що вона - людина з необмеженими можливостями! 

 

  

Захід "Життя у світі людей" пройшов у світлій, добрій, родинній атмосфері та цілком реалізував свою місію: донести до присутніх ідеї людяності, гуманізму і взаємодопомоги.

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар