Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі

Автор: admin від 25-11-2016, 14:57

Увага до проблем людей з інвалідністю

 

23-24 листопада на базі Університету "Україна" відбулася ХVI Міжнародна Науково-практична конференція "Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації конвенції про права осіб з інвалідністю", в якій взяли участь директор Київського коледжу легкої промисловості Ганна Щуцька та  перекладачі-дактилологи Ірина Сколотова і Оксана Терещенко

 

Захід було влаштовано з метою об'єднати зусилля вчених, освітян, державних і громадських діячів для обговорення та розв'язання широкого кола проблем навчання, виховання та соціалізації людей з інвалідністю. Пленарні засідання відкрив Президент Університету "Україна", Академік МАПИ України, д.т.н.,професор, ПетроТаланчук. Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, голова ВГО "Національна Асамблея інвалідів України" Валерій Сушкевич під час виступу акцентував увагу на проблемі реалізації та забезпечення Україною виконання Ратифікованої у 2009 році Конвенції про права осіб з інвалідністю. Він зазначив, що є певні позитивні зрушення, але разом з тим є вкрай нагальні проблеми, зокрема, соціальної стипендії для осіб з інвалідністю.

  

Від Київського коледжу легкої промисловості  на конференції була представлена наукова стаття "Біолого-медична і соціокультурна концепції навчання осіб з порушеннями слуху". Автори – Ганна Щуцька, к.т.н., доцент, директор ДВНЗ "Київський коледж легкої промисловості" та Оксана Терещенко, перекладач-дактилолог.

  

  

  

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар