Blended Learning

Автор: admin від 21-11-2016, 11:57

На виконання Указу Президента України Петра Порошенка від 16 листопада 2016 року № 641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в України», у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю щодо проекту “Lingva. Skills” мін МОН та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

 

18 листопада викладачі Коледжу Іванова Оксана Олексіївна, Мацкевич Наталія Миколаївна, Сокол Анна Володимирівна відвідали Науково-практичну конференцію «Концепція змішаного навчання (Blended Learning) іноземних мов з використанням онлайн платформи «Lingva Skills» для фахівців з мовної підготовки ВНЗ України, що відбулася в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Серед доповідачів: перший заступник Міністра освіти та науки України Володимир Ковтунець, голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з науково-педагогічної роботи, к.ф.н., професор Володимир Бугров, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з науково-педагогічної роботи, к.ф.н., професор Бех П.А., керівник програми професійної підготовки PDP NATO Ове Уруп-Медсен, заступник Директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Марія Богуслав та інші.

 

 

Як відзначив Перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець,  співпраця відомства і проекту відбувається в рамках року англійської мови, але не обмежується короткостроковими завданнями. Він зазначив, що вільне володіння однією з іноземних мов має стати освітнім стандартом.

 

«Міністерство твердо стоїть на позиції, що мовна кваліфікація, рівень мовної грамотності в іноземних мовах – повинні стати обов`язковим елементом освітніх стандартів, елементом освітньої кваліфікації», - запевнив Володимир Ковтунець. На його думку, випускники третього рівня освіти – аспіранти - повинні володіти принаймні англійською мовою не нижче рівня В2.

 

 

 

 

  

Нагадаємо, що навчання у проекті безкоштовне. Для участі в ньому потрібно сформувати колективну заявку від організації та подати дані про всіх бажаючих навчатися. Таким чином, зареєструватися у проекті може колектив будь-якої школи, освітньої чи наукової установи. Навчатися можна в будь-який час. Зараз можна пройти рівні  А1 – А2. З нового року будуть доступні рівні В1 и В2. Крім того, за словами розробників, зараз опрацьовується можливість впровадження вивчення за допомогою проекту інших іноземних мов.

Автори проекту також розглядають можливість впровадити змішану форму навчання (blended learning). Так, вже зараз найкращі студенти Lingva.Skills можуть поєднувати он-лайн і оф-лайн форми навчання з англійської мови.

 

Наприкінці заходу викладачі Коледжу отримали сертифікати учасників конференції.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар