інноватика в сучасній освіті

Автор: admin від 28-10-2013, 13:50

22-24 жовтня 2013 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2-Б, павільйон №1) проходила п'ята виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті».

Урочисте відкриття відбулося 22 жовтня. Усіх учасників привітали листами В.В. Рибак, Голова Верховної Ради України; М.Я. Азаров, Прем'єр-міністр України та Д.В. Табачник, Міністр освіти і науки України. Особисто вітали Є.М. Суліма, Перший заступник Міністра освіти і науки України та В.Г. Кремень, Президент Національної академії педагогічних наук України.

Щорічна виставка-презентація навчальних закладів України та зарубіжжя організована Міністерством освіти і науки України, Національною академією педагогічних наук України та компанією «Виставковий світ». Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.02.2013 року виставці «Інноватика в сучасній освіті» офіційно присвоєний статус Національної.

На виставці були представлені 796 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних та муніципальних органів управління освітою, видавництв, підприємницьких структур, які забезпечують засобами навчання галузь освіти з 27 регіонів України, а також учасників з Китайської Народної Республіки, Росії, ОША та Франції.

Серед всіх учасників гідно представив себе і Державний вищий навчальний заклад «Київський коледж легкої промисловості». Крім креативно оформленого стенду, який демонстрував як практичні, так і методичні досягнення студентів та викладачів коледжу, наш заклад взяв участь у конкурсі методичних розробок з тематичних номінацій. З переліку запропонованих організаторами номінацій була обрана «Інклюзивна освіта: рівні права - рівні можливості». Цей напрямок обраний не випадково, з 1958 року коледж активно співпрацює з УТОГ. Зараз в нашому навчальному закладі навчаються 145 студентів з вадами слуху.

На конкурс були представлені методичні розробки :

1. "Організація та підготовка студентів з особливими потребами в інклюзивному освітньому просторі при підготовці молодших спеціалістів спеціальності "Швейне виробництво" під час виробничої практики на базі навчально-виробничих майстерень ДВНЗ "ККЛП".

Автори: С.А. Онищенко, голова циклової комісії майстрів; Л.М. Хоптинська, Н.М. Фадєева та Т.П. Зборовська, майстри виробничого навчання.

2. "Впровадження    інноваційних    технологій    навчання    при    вивченні загальноосвітніх предметів (фізика та інформатика)".

Автори: І.П. Ткаченко, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, викладає комп'ютерні дисципліни та Т.О. Коптенко, спеціаліст вищої категорії, викладає фізику.

3. "Впровадження інноваційних технологій навчання при вивченні конструювання швейних  виробів".

Автори: О.В.  Тренба,  спеціаліст І  категорії,  викладає комп'ютерні дисципліни,  та С.М. Сиротенко, спеціаліст І категорії, викладає конструювання швейних виробів, комп'ютерну графіку, САПР виробів.

Методичні розробки коледжу були відмічені журі Дипломом «Лауреат II ступеню».

Лауреатів вітали та нагороджували віце-президент НАПН України A.M. Гуржій, дійсний член (академік) НАПН України, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник народної освіти України та В.В. Літостанський, заступник директора державної наукової установи «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, кандидат технічних наук, доцент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар