Міжнародний досвід

Автор: admin від 8-06-2016, 10:27

 

Міжнародний досвід – співпраця з американськими навчальними закладами

 

Директор Київського коледжу легкої промисловості Ганна Щуцька у складі делегації  керівників українських коледжів відвідала навчальні заклади штату Флорида (США)

 

Керівники українських коледжів протягом шести тижнів вивчали досвід американських колег. Це стало можливим завдяки програмі «Адміністрування в системі коледжів у США». До участі у програмі були запрошені дванадцять керівників різнопрофільних коледжів з усіх куточків України, завідувач сектору доуніверситетської освіти Міністерства освіти і науки України Євген Карпенко.

 

Програмою візиту було передбачено проведення тижневого адміністративного діалогу, в роботі якого взяли участь головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Алла Луцька, завідувач сектору військової та спеціальної освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович та перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий.

 

Під час візиту директори українських коледжів відвідали коледжі штату Флорида, а також ознайомилися з освітньою діяльністю лідерів рейтингу закладів США – Санта-Фе коледж у місті Гейнсвілл, Комьюніті коледж в Таллахассі, Флоридський державний коледж у Джексонвіллі, одного з найбільших коледжів США – Маямі Дейд коледж, Бровард коледж у Форт-Лодердейлі та інші. Основне навчання проводилось на базі Державного Університету Флориди та Коледжу Санта-Фе, які були визначені Державним департаментом США координаторами програми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар