Київський коледж легкої промисловості взяв участь у проекті «Нелегкий прорив легкої промисловості України»

Автор: admin від 9-03-2016, 13:31

Київський коледж легкої промисловості взяв участь у проекті «Нелегкий прорив легкої промисловості України», який пройшов наприкінці лютого у Київському Палаці дітей та юнацтва, в ході якого проводилися прес-конференція, виставка, fashion-семінари, конкурс моделей та гала-показ колекцій одягу.

 

Організатор проекту - Національне галузеве партнерство у легкій промисловості «Fashion Globus Ukraine» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України. Серед організаторів та учасників проекту: Голда Виноградська – Президент національного галузевого партнерства у легкій промисловості Fashion Globus Ukraine, Віце-президент Конфедерації дизайнерів та стилістів України, ідейний лідер поекту; Ірина Данилевська – організатор Ukrainian Fashion Week; Павло Хобзей - заступник Міністра освіти та науки України; Наталія Нікольська - заступник Міністра економіки України; Сергій Коваленко – представник Міністерста освіти та науки України; Євген Агафонов – голова Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічних училищ швейного профілю; Оксана Фурса - Президент Конфедерації дизайнерів України, докторнаук, професор, ректор Мистецького Інституту імені Сальвадора Далі.

 

Мета проекту– об’єднання всіх суб’єктів легкої промисловості в єдиний живий комплекс, зміна стереотипів сприйняття галузі у суспільстві, орієнтація в кон’юнктурі ринку, підвищення престижу професій в швейній галузі, популяризація освіти та профорієнтація серед учнів.

 

У конкурсі прийняли участь 36 навчальних закладів, які представили технологічні модні та сучасні зразки, адаптовані під масове виробництво. На гала-показі колекцій одягу Київський коледж легкої промисловості представив 2 колекції студентів-дизайнерів Д. Родіонова «Робота і прогулянка» та Н. Ліповенко «Таємнича незнайомка», які отримали дипломи фіналістів.

  

Після конкурсу присутні мали можливість побувати на виставці, де навчальні заклади представили якість підготовки кадрового потенціалу легкої промисловості України. На профорієнтаційному заході Київський коледж легкої промисловості презентував свій стенд.

 

В рамках проекту для роботодавців вперше було створено Каталог навчальних закладів України, які готують кадри для швейної галузі.

В заходах взяли участь засновник компанії «Текстиль-Контакт» та Ukrainian Fashion Week Олександр Соколовський, виконавчий директор «Урлегпром» Тетяна Ізовіт, директор виставки «Київфешн» Яна Чернявська, засновники Mercedes-Benz Fashion Week, дизайнери, виробники одягу та взуття.

 

В ході проекту «Нелегкий прорив легкої промисловості» також відбувалася серія семінарів та лекції Голди Виноградської, Оксани Фурси та Гоши Альтшулера – дизайнера й засновника лінії брендового одягу «GoshaAltshuler», які відвідали викладачі Коледжу.

Партнерами проекту виступили компанії «Текстиль-Контакт», ВЕЛТЕКС, ESTELL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар