Музичний конкурс

Автор: admin від 3-03-2016, 13:51

Музичний конкурс

 

20 лютого у стінах Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського пройшов гала-концерт першого Всеукраїнського відкритого музичного конкурсу видатного композитора Мирослава Скорика, який відвідали директор Ганна Щуцька, співробітники, студенти та членинаглядової ради Київського коледжу легкої промисловості

 

Це перший в Україні конкурс на виконання музики всесвітньо відомого композитора – Героя України, нашого сучасника, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирослава Скорика.

 

Засновник конкурсу – «Благодійний фонд Анни Томасишин», який реалізував низку успішних мистецьких проектів, у тому числі проведення фестивалю «CON AMORE».Співорганізатори конкурсу – Національна музична академія України імені П. І. Чайковського та Національна спілка композиторів України. Меценатом конкурсу виступив Благодійний Фонд Порошенка.Дійство проводилося під патронатом Дружини Президента України Марини Порошенко та за сприяння Міністерства культури України.

 

Метою конкурсу є сприяння творчому та духовному зростанню обдарованих юних музикантів, створення умов для реалізації їх творчого потенціалу і професійної підготовки за сучасними світовими стандартами.Переможці конкурсу отримали можливість участі у майстер-класах відомих музикантів, а також виступати на концертних майданчиках України, в тому числі у супроводі оркестру під орудою Мирослава Скорика. Також переможці конкурсу зможуть прийняти участь у майстер-класах від Académie Internationale d'Eté de Nice (Франція) та International Summer Academy of Music (Німеччина). Протягом чотирьох днів – 16-20 лютого – 16 учасників у вікових категоріях: 13-17 та 18-23 роки виконували твори нашого сучасника – Мирослава Скорика. У конкурсі взяли участь юні піаністи із різних регіонів України – від Донецька до Тернополя.

  

Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина підкреслила, що музичний конкурс Мирослава Скорика вкотре підтвердив, що Україна має достойне і надзвичайно талановите молоде покоління.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар