Зустріч цивілізацій: Туніс - Україна

Автор: admin від 23-12-2015, 08:52

Зустріч цивілізацій 

 

У  грудні в рамках культурологічного проекту «Культурна спадщина світу. Скарби України» в галереї «Печерська»  пройшла міжнародна  виставка «Зустріч цивілізацій: Туніс - Україна», під час якої відбулося дефіле моделей Студентського  будинку моди Київського коледжу легкої промисловості  в національному туніському  та українському жіночому одязі 

  

Вперше в одній  виставковій залі  були презентовані традиційні керамічні вироби двох найдревніших цивілізацій світу: Тунісу та України. В експозиції також представлені роботи відомого туніського художника і музиканта Самі Гарбі. Українське мистецтво було представлене творами відомого українського художника  Віктора Крижанівського та майстрів з реконструкції трипільської кераміки Олексія, Ілони  та Івана Трачуків, художньої кераміки Вікторії Дромарецької.

  

Студентки Київського коледжу легкої промисловості під час дефіле гідно представили яскраві та креативні колекції етнічного жіночого одягу обох країн. Директор Коледжу Ганна Щуцька у вступному слові презентувала заклад та озвучила наміри щодо співробітництва в рамках культурологічного проекту, відзначивши, що така діяльність сприятиме створенню міжнародної платформи для співпраці двох країн.

 

 

 

  

 

 

Коментарі:

Залишити коментар