Візит американців

Автор: admin від 16-12-2015, 08:06

Обмін досвідом

 

В рамках міжнародного освітянського проекту 10 грудня відбувся візит американськоїделегації до Київського коледжу легкої промисловості

 

Зустріч пройшла в рамках проекту «Адміністрування в системі коледжів США (доуніверситетська освіта)» за ініціативи Посольства США в Україні та підтримки Міністерства освіти і науки України.

 

Програма «Адміністрування в системі коледжів США» передбачає відвідування найпотужніших навчальних закладів України. Державний департамент США має на меті розробку програми для обміну досвідом саме між вищими навчальними закладами I-II рівнів акредитації України та коледжами Сполучених Штатів Америки. Цей проект буде спрямований на те, щоб українці дізналися більше про систему вищої освіти в США, і, можливо, перейняли для себе позитивний досвід.

 

У проекті взяли участь завідувач сектору доуніверситетської освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Євген Карпенко, фахівець з питань освіти Посольства США в Україні Віра Терновська, assistant Vice President of Santa Fe College, Ph.D. Vilma Elisa Fuentes, Director of  The Florida State University, Ph.D. Jeffrey Ayala Milligan, Program  Officer of  Bureau of  Educational and Cultural Affairs U.S. Department of State Larita Hagar, директор Київського коледжу легкої промисловості Ганна Щуцька.

 

  

В межах робочого візиту почесні гості ознайомилися із діяльністю Київського коледжу легкої промисловості. Під час зустрічі представники Посольства США в Україні, Держдепартаменту США та керівники американських коледжів поділилися позитивним досвідом освітніх реформ своєї держави для підвищення рівня кваліфікації коледжів України. Гості розповіли про діяльність дворічних американських коледжів, їх роботу з місцевою громадою та роботодавцями, розглянули  можливості співпраці між американською стороною та Київським коледжем легкої промисловості.

  

 

 

 

Під час зустрічі гості ознайомились з Коледжем, матеріально-технічною базою, дізнались про структуру освіти в навчальному закладі, завітали до Дослідно-виробничого центру, навчально-виробничих майстерень, студентського будинку моделей, фотостудії, лабораторії виробів із шкіри, відвідали дизайнерський комплекс, спортивну залу.

  

 

 

 

 

 

Для Київського коледжу легкої промисловості такі зустрічі відкривають нові перспективи та підтверджують необхідність підготовки наших студентів за світовими освітянськими стандартами.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар