З нагоди Міжнародного дня інвалідів 3 грудня в Київському коледжі легкої промисловості пройшло урочисте зібрання викладачів та студентів

Автор: admin від 8-12-2015, 11:04

Нагадати громадськості

 

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю 3 грудня в Київському коледжі легкої промисловості пройшло урочисте зібрання викладачів та студентів за участі представників державних установ, що опікуються проблемами людей з інвалідністю

 

До Коледжу завітали начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Печерської районної в місті Києві Державної адміністрації Галина Фартучна, заступник Центрального правління Українського товариства глухих Ірина Чепчина, тренери збірних команд з жіночого і чоловічого волейболу Микола Остапенко та Валерій Таймазов - тренер команди Києва з футболу.

 

У вступному слові директор Коледжу Ганна Щуцька зазначила, що 3-го грудня щороку світ актуалізує проблеми інтеграції у суспільство людей з інвалідністю. 2млн.600 тис. громадян України - люди з інвалідністю. Коледж один із перших у нашій країні розпочав підготовку студентів для Українського товариства глухих (УТОГ). Зі стін закладу вийшли тисячі відмінних фахівців з порушенням слуху. «Сьогодні ми всі навчаємось, працюємо та живемо разом, однією родиною. Переживаємо складні часи, підтримуємо, а іноді просто намагаємося зрозуміти одне одного. В цей день ми хочемо зробити акцент на тому, яких висот можуть досягнути молоді люди, яким це набагато складніше зробити ніж більшості», - сказала директор. Ганна Щуцька зауважила, що нечуючі студенти Коледжу - є гордістю не тільки навчального закладу, не тільки Печерського району, не тільки УТОГу, а є гордістю нашої держави. І  приклад цьому - наші чемпіони, відмінники навчання та активісти соціального життя.

 

 

   

Поважні гості побажали колективу Коледжу великих здобутків, подякували педагогічному колективу за багаторічну плідну працю по підготовці кваліфікованих фахівців з порушеннями слуху. Печерська  районна в місті Києві Державна адміністрація та адміністрація Коледжу нагородила кращих нечуючих студентів почесними грамотами та подяками.

 

 

 

  

На завершення студенти-спортсмени  подарували Коледжу кубок України з футболу та 2 золотих кубка, які вибороли у місті Брюгге (Бельгія) у II лізі чемпіонів ( Deaf Volleyball Champion League).

 

 

 

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначають щорічно, щоб нагадати громадськості про те, що права людей з інвалідністю необхідно дотримувати й забезпечувати їм рівні можливості. Захищаючи гідність людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями.

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар