Всеукраїнський форум підприємств громадських організацій людей з інвалідністю

Автор: admin від 30-11-2015, 10:08

Всеукраїнський форум підприємств громадських організацій

людей з інвалідністю

 

Директор Коледжу Г.В. Щуцька разом із головою ЦП УТОГ Максименко Ю.П. та заступником ЦП УТОГ Чепчиною І.І. взяли участь у Всеукраїнському форумі підприємств громадських організацій людей з інвалідністю, який проходив в м. Києві  19 – 20 листопада. Організаторами заходу виступили Національна Асамблея інвалідів України, Асоціація підприємців та працюючих інвалідів України та Українське товариство сліпих за підтримки Уповноваженого Президента України у справах людей з інвалідністю, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, Фонду «Акція людина» (ФРН), Дормундського міжнародного  освітнього центру  (Німеччина), Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів.

 

 

Однією із головних тем форуму була презентація досвіду роботи Німеччини за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні, шановного пана Крістофа Вайля.

 

В роботі Форуму взяли участь 119 директорів підприємств громадських організацій інвалідів та лідерів громадського руху осіб з інвалідністю.

 

З привітальним словом до учасників Форуму звернувся Міністр соціальної політики України Павло Розенко. Він підкреслив, що  за нинішніх непростих умов вдалося відстояти і зберегти соціальні гарантії підприємствам громадських організацій інвалідів у вигляді відповідних пільг з оподаткування. Посол ФРН в Україні Крістофер Вайль, виступаючи на форумі, зазначив: «Право на працю – одне з основних прав людини, яке визнане міжнародними актами та законодавством України. Це право поширюється і на осіб з інвалідністю.Завдання цивілізованої держави забезпечити це право – зруйнувати перешкоди (бар'єри), які не дають можливість людям з інвалідністю реалізувати свої можливості і здібності у здобутті гідної праці». «Підтримку підприємств громадських організацій людей з інвалідністю у новому Податковому кодексі України необхідно зберегти» - про це заявив Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю В.М. Сушкевич. З особливим оптимізмом та надією щодо збереження державної підтримки  був виступ заступника Міністра фінансів України  Макеєвої О.Л., яка зазначила, що Мінфіном розроблено нову Концепцію податкової реформи в Україні та запевнила, що всі податкові пільги будуть збережені. Ніна Южаніна, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики  розповіла учасникам Форуму про основні положення податкової реформи, що зареєстрована у Верховній Раді України законопроектом №3357. Автори податкової реформи підтримали пропозиції керівників підприємств громадських організацій людей з інвалідністю щодо збереження положень податкового законодавства стосовно норм, які дозволяють функціонувати таким роботодавцям, забезпечуючи роботою людей з інвалідністю.

 

  

Учасники Форуму вирішили більш  активно співпрацювати з Верховною Радою України, Урядом, Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України. Одноголосно було прийнято резолюцію Форуму.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар