«Poland-Ukraine Sign Camp»

Автор: admin від 25-08-2015, 19:07

З 14 по 21 серпня у місті Пшемисль (Республіка Польща) студенти Коледжу та  вихованці спецшкіл-інтернатів взяли участь у міжнародному проекті для нечуючих підлітків «Poland-Ukraine Sign Camp».

 

 

Цей табір є результатом співпраці нашого Коледжу з Польським товариством глухих, зокрема з Лодзьким осередком глухих та Євою Твардовською, яка була гостею у нашому Коледжі весною цього року. У таборі приймало участь 26 нечуючих підлітків віком від 15 до 18 років з різних куточків України та Польші.

 

Програма табору була насиченою: проводились різні тренінги на різні актуальні теми, були спортивні змагання з футболу та волейболу, похід у басейн, екскурсія по місту та вечори-знайомства з культурами наших країн. Діти отримали задоволення від відпочинку, знайшли нових друзів, почали вивчати польську та міжнародну жестові мови.

 

Також у програмі було передбачено відвідання школи-інтернату для нечуючих дітей у м.Пшемисль. Ця школа має нетипову для України структуру, адже складається з дитячого садочку, школи та професійного училища. Тобто, нечуючі не лише здобувають базові знання, а й отримують робітничу спеціальність.

 

Найголовнішим підсумком табору стало підписання договору між Коледжем та Польським товариством глухих про подальшу співпрацю у сфері освіти та роботи з молоддю.

 

Ми впевнені, що у подальшому буде організовано не один такий же табір, буде розроблено не один спільний проект.

 

Крокуємо у майбутнє та робимо усе найкраще для наших дітей!

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар