18 лютого 2015 року в Коледжі було проведено комплексне навчання-інструктаж

Автор: admin від 19-02-2015, 14:37

 18 лютого 2015 року в Коледжі було проведено комплексне навчання-інструктаж на тему:  «Дії учасників навчального процесу при виникненні надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування»

 

 

Відкриваючі захід, директор Коледжу Ганна Щуцька зауважила, що навчальний семестр в Коледжі розпочато і головне для нашого закладу у непрості часи сьогодення, щоб студенти мали змогу навчатися та безпечно існувати за межами Коледжу. Мета зустрічі – ознайомлення та впровадження у життя наказу Міністерства освіти і науки України від 06.01. 2015р. №2 «Щодо заходів безпеки у навчальних закладах» та наказу від 28.01.2015 р. №54 «Про заходи безпеки та можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінування». Директор зазначила, що у зв’язку з цим необхідно провести в Коледжі роз’яснювальну роботу серед працівників та студентів про можливі ризики та необхідність посилення пильності та заходів безпеки, організувати та провести комплексне навчання для студентів та співробітників Коледжу щодо реагування у небезпечних ситуаціях, пояснити правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів і надання першої допомоги травмованим і потерпілим. Наостанок директор побажала, щоб набуті знання залишилися тільки в теорії і ніколи не використовувалися у житті. Ганна Щуцька представила гостей Коледжу – підполковника Служби безпеки України Володимира Крошку та лікаря вищої категорії військово-медичного управління СБУ Аллу Протасову, які провели комплексне навчання з  організації і забезпечення життя та здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу Коледжу в надзвичайних ситуаціях.

Особиста безпека – понад усе

 

Лікар Алла Протасова розповіла про першу допомогу в умовах надзвичайних ситуацій.Вона акцентувала увагу на тому, що в такій ситуації варто оцінити необхідність першої допомоги, установити першочергові задачі, а потім скласти план дій і виконувати його. Зрозуміло, ваші рішення можуть сильно залежити від конкретної ситуації, але, незалежно від обставин треба дотримуватися певних правил. Уникайте непотрібного ризику. Ви не зможете нікому допомогти, якщо самі постраждаєте. Зберігайте спокій. Паніка тільки послабить вашу здатність думати і знизить ефективність ваших дій. Крім того, при цьому ви втратите час - а в кризовій ситуації час може вирішити на користь життя чи смерті.  При оцінці наслідків поранення максимально використовуйте свої органи почуттів. Запитуйте. Дивіться. Слухайте. Потім подумайте і дійте. Лікар надала поради першої допомоги при кровотечах, травмах, опіках, показала, як перев’язувати різні рани. Пані Алла розповіла про «тривожну валізу», яка має бути зібрана та завжди напоготові. Вона перерахувала речі, які мають бути у валізі.

Ваша спостережливість врятує десятки життів

 

 

 

 

Підполковник СБУ Крошка Володимир призвав всіх до пильності та розповів про правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, транспортних засобів, замаскованих речей. Це також стосується осіб, поведінка яких викликає підозру. Він акцентував увагу та тому, що ні в якому разі не можна  оглядати самостійно підозрілі предмети, речі, брати їх до рук, переносити, зрушувати з місця. Про вказані небезпечні предмети, будь-які підозрілі дії осіб, загострення ситуації, скоєння правопорушень негайно повідомляти працівникам правоохоронних органів, а також за спеціальним телефоном «гарячої лінії».

 

 

Коментарі:

Залишити коментар