Нарада провідних фахівців-філологів

Автор: admin від 17-06-2015, 07:31

Нарада провідних фахівців-філологів

 

Київський коледж легкої промисловості взяв участь у Всеукраїнській нараді голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури і провідних фахівців-філологів вищих навчальних закладів України І-ІІ р.а.

 

Нарада відбулася у м. Тернополі за участі Міністерства освіти і науки України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти. Коледж представляла викладач української мови та літератури Л. З. Волкова.

 

 

Під час триденної республіканської наради було оглянуто 4 коледжі - Тернопільський технічний коледж ТНТУ імені Івана Пулюя, Кременецький педагогічний коледж КОГПА ім. Т.Г. Шевченка, Кременецький лісотехнічний коледж та Чортківський медичний коледж.

 

 

Учасники ознайомились з матеріально-технічною базою навчальних закладів, станом методичного забезпечення викладання української мови та літератури, української мови за професійним спрямуванням.

 

 

Також на нараді відбулось засідання круглих столів на тему «Формування особистісних компетенцій при вивченні філологічних  дисциплін у ВНЗ I-II р. а.».

 

Учасники ознайомились із звітами-презентаціями голів обласних методичних об’єднань філологів про навчально-методичну та наукову роботу викладачів Тернопільської, Полтавської, Хмельницької, Житомирської областей.

 

Великий інтерес викликав досвід роботи викладачів Чортківського медичного коледжу. Вони підготували   презентації:  «Розвиток критичного мислення студентів на заняттях української мови та літератури засобами біоадекватної технології», «Симбіоз музики та слова як чинник формування особистісних цінностей та інтелектуального досвіду студентів», «Використання медіапростору для формування соціально-особистісних компетенцій студентів». 

 

Учасники також отримали методичні розробки та відеоматеріали з досвіду роботи викладачів Тернопільської області.

Організатори Всеукраїнської наради:

Л.Л. Крупа - директор департаменту освіти і науки Тернопільської області державної адміністрації;

В.П. Калушка -  голова Ради директорів ВНЗ I-II р. а. Тернопільської області,  директор Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя;

Л.О. Котоловець  - начальник відділу змісту та технології навчання молодших спеціалістів Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Т.М. Антонюк - голова Всеукраїнської спілки голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури  ВНЗ  I-II р. а., викладач ДВНЗ «Чернівецький індустріальний коледж».

Літвінюк О.В. - голова циклової комісії викладачів філологічних дисциплін Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя.

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар