“Спікерське Бюро”

Автор: admin від 2-06-2015, 08:43

Соціальний проект “Спікерське бюро”

 

12 травня 2015 року відбувся лекторій на тему прав людей з інвалідністю, в рамках соціального проекту “Спікерське Бюро”. В цьому заходіз актуальним виступом прийняла участь Марія Андрієнко, лідер Молодіжної організації нечуючих України, перекладач-дактилолог нашого Коледжу. Захід пройшов на базі Київського університету ім. Бориса Грінченка.

 

Соціальний проект “Спікерське бюро” передбачає виконання ст. 8 “Просвітницько-виховна робота” Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, яка була ратифікована в 2009 році. Проект проводиться в рамках виконання плану дій Навчальної програми професійного зростання USAID “Толерантність до різноманіття: забезпечення рівності в суспільстві та у розробці політичних стратегій на прикладі США”. Проект повинен стати провідником у формуванні гуманітарної політики України. Проект сприяє формуванню інклюзивного суспільства в Україні.

 

У лекторії також взяли участь спікери: Вікторія Антонович, Олександр Прищепа, Олександр Пастушенко, Леоніда Пономарьова, Валентина Сухар, Марат Губанов, Юлія Ресенчук. Також виступили представники соціальних служб Лариса Остролуцька й Любов Песоцька. Спікерів прийшла підтримати Євгенія Панічевська, представник благодійного фонду для осіб з аутизмом.

  

Виступи спікерів були тепло сприйняті студентами університету, майбутніми соціальними працівниками. Лекцію відвідало близько п’ятдесяти людей. Співпраця між державними, громадськими організаціями, університетами – це ще одна сходинка на шляху побудови толерантного суспільства.

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар