Захід «FLASH MEETING»

Автор: admin від 12-06-2024, 23:37

Захід «FLASH MEETING»

12 червня 2024 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук за сприяння Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» було організовано відкриту виробничо-освітню платформу «FLASHMEETING».

Основною метою заходу було ознайомлення студентів і випускників Коледжу з напрямами діяльності провідних підприємств України, залучення молоді до професійної діяльності в багатосегментній галузі легкої промисловості України, фешн-індустрії та інших секторах економіки.   Учасниками події стали партнери й друзі Коледжу з ТОВ «ТОРНАДО», ТОВ «Текстиль-Контакт», ТОВ «СУРІКАТ ЮЕЙ», ТОВ «Інсайт.УА», ТОВ «ОЛТЕКС»,  ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика», Приватного підприємства «Українська швейна компанія», ТМ «Teksika, ТОВ «АРІАМО», ТОВ «Женадін», українського бренду одягу Sleeper та Київського міського центру зайнятості. Розпочали роботу платформи з виступу директорки Коледжу Ганни  Щуцької про історичний шлях закладу освіти та сталу співпрацю з галузевими підприємствами, яка щороку набирає обертів і забезпечує студентству успішний кар’єрний старт. Під час заходу засновники, керівники, комерційні директори та  HR-менеджери презентували свої компанії та запросили молодь доєднатися до їхніх потужних команд, які тримають економічний фронт та роблять важливий внесок у відновлення України. У межах роботи платформи відбувся фінал Конкурсу фахової майстерності зі спеціальності 182 ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ, який проходив на базі Коледжу упродовж двох місяців за номінаціями ШВЕЙНІ ВИРОБИ, ВЗУТТЯ, АКСЕСУАРИ. У фіналі студенти презентували свої креативні конкурсні роботи, зокрема напівчеревики з екошкіри, стильну дорожню сумку та сучасні жіночі комбінезони з одним коротшим рукавом і традиційною українською вишивкою, що символізують солідарність з людьми з травмами, незламність і свободу. Моделі комбінезонів стали результатом співпраці колективу Коледжу з  унікальним соціальним брендом  Palai в особі Назара Двірченка, який у листопаді 2023 року продемонстрував спільноті КФКПН розробки одягу для людей із протезованими кінцівками та запросив студентів і викладачів до творчої колаборації. За результатами рішення журі студенти Коледжу з  відділень дизайну і технологій  Вікторія Шульга, Дарина Алдошина, Маргарита Пиндюра, Христина Шпитко, Нікіта Сорокін, Анна Василенко, Данило Поповченко, Маргарита Єрмолаєва та Дарина Зданевич отримали Дипломи переможців за найкраще технологічне рішення та творчий підхід до виготовлення виробів. Результати голосування представників підприємств принесли Гран-прі Анні Василенко (ШВЕЙНІ ВИРОБИ), Вікторії Шульзі (ВЗУТТЯ) та  Маргариті Пиндюрі (АКСЕСУАРИ).


 

Перша відкрита виробничо-освітня платформа «FLASH MEETING»  продемонструвала взаємне зацікавлення роботодавців і молодих фахівців у співпраці, стала імпульсом для зародження цікавих ініціатив і проєктів у сфері молодіжного працевлаштування та вирішення кадрових проблем на ринку праці України.


 

 

#metaskill4tclf#TCLF#textile


#clothing#leather#footwear


#VET#HE#skills#upskilling


#reskilling#MOOCs#digitalfashion


#strategy#UKRLEGPROM#KCAS


#LUNVU#EURATEX#APPICCAPS


#COTANCE#digital#inclusion#sustainability#circularity


#sectoralcooperation


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар