Тиждень ЦК соціальної комунікації

Автор: admin від 31-05-2024, 10:45

Тиждень ЦК соціальної комунікації

З 14 до 21 травня 2024 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук пройшов Тиждень циклової комісії соціальної комунікації.

Циклова комісія соціальної комунікації КФКПН об’єднує перекладачів-дактилологів, фахівців соціально-психологічного напряму та викладачів  історичних дисциплін. У зв’язку з такою специфікою Тиждень циклової комісії охоплював три блоки, які були присвячені актуальним питанням взаємодії з глухими людьми та вивчення української жестової мови, важливим історичним датам і соціально-психологічній тематиці. Розпочали тиждень із заходу Вrainstorming «Діяльність міждисциплінарної команди в соціальній роботі», який провела соціальний педагог Коледжу Ольга Милокост разом зі студентами спеціальності 231 Соціальна робота. Далі команда ЦК на запрошення партнерів із ГО «Українське товариство глухих» відвідала онлайн-лекцію докторки філософії, дипломованої канадської перекладачки, педагогині і дослідниці Дебри Рассел «Наш мінливий світ: тлумачення викликів і можливостей». Під час заходу спікерка виклала свої дослідження щодо змін у професії перекладача, етики перекладача жестової мови та важливості постійно вчитись і розвиватись у своїй професії. Наступні заходи були зорієнтовані на висвітлення важливих подій історичної тематики. Викладачка ЦК Оксана Штарке  в групах ЛПК-23, С-23 та ДГ-4-23 організувала дискурс на тему «Вишиванка – генетичний код української нації» та провела відкрите заняття до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар. Продовжили тематичний Тиждень участю в Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Реабілітація: фізична, психологічна, соціальна», яка висвітлювала важливі аспекти реабілітаційної допомоги всіх форм. У межах цього тематичного напряму фахівці ЦК організували й наступну подію – семінар від практичного психолога Коледжу Ганни Непрель «Психологічні та етичні особливості спілкування з ветеранами та людьми з інвалідністю в інклюзивній реальності України».

 


 Завершальними подіями динамічної програми циклової комісії стало відзначення Дня перекладача жестової мови, який був насичений низкою привітань, флешмобів і відеопрезентацій, а також організація масштабного воркшопу з вивчення української жестової мови  на тему  «Гімн України».


 

Тематичний тиждень продемонстрував таланти, професіоналізм і згуртованість студентсько-викладацького колективу ЦК соціальної комунікації,  а також привернув увагу  до важливої тематики соціального спрямування та  актуальних питань функціонування й розвитку української  жестової  мови. 


#metaskill4tclf#TCLF#textile


#clothing#leather#footwear


#VET#HE#skills#upskilling


#reskilling#MOOCs#digitalfashion


#strategy#UKRLEGPROM#KCAS


#LUNVU#EURATEX#APPICCAPS


#COTANCE#digital#inclusion#sustainability#circularity


#sectoralcooperation


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар