Семінар з питань інклюзивної освіти

Автор: admin від 15-05-2024, 02:26

Семінар з питань інклюзивної освіти 

Голова профспілкової організації Київського фахового коледжу прикладних наук Марина Коломієць і практичний психолог Ганна Непрель взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі  «Технології інклюзивної освіти в закладах фахової передвищої освіти: можливості та виклики».

Семінар відбувся у межах Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра – 2024». Організувала подію Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» за участі Спілки голів обласних Рад директорів закладів фахової перед вищої освіти України та Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України. Основною метою семінару було підвищення рівня підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах інклюзивного навчання, вивчення сучасних підходів до інклюзивного навчання та актуалізація інформації щодо дієвих принципів, методів, прийомів і форм роботи зі студентами з ООП. У заході взяли участь заступники директорів закладів фахової передвищої освіти, психологи, викладачі та методисти. Під час семінару обговорили питання щодо етично-виховних основ в інклюзивній освіті, особливостей надання освітніх послуг особам з порушеннями опорно-рухового апарату, сучасних підходів розвитку потенціалу здобувачів освіти з особливими потребами, стратегій кризової педагогіки. Практичний психолог Коледжу Ганна Непрель виступила з  доповіддю «Формування та підтримка психологічного благополуччя студентів з порушеннями слуху в інклюзивному освітньому середовищі», у якій  узагальнила досвід психологічного супроводу студентства з порушеннями слуху Київського фахового коледжу прикладних наук. Учасники семінару отримали Сертифікати, які засвідчили підвищення рівня професійних компетентностей і актуалізацію знань у галузі інноваційних технологій інклюзивного навчання.  

 

Більше інформації за посиланням:


https://imzo.gov.ua/2024/05/02/tekhnolohii-inkliuzyvnoi-osvity-v-zakladakh-fakhovoi-peredvyshchoi-osvity-obhovoryly-pid-chas-vseukrains-koho-naukovo-praktychnoho-seminaru/


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар