Семінар в Українському домі

Автор: admin від 20-11-2014, 07:23

На освітньому просторі України

  

13-15 листопада у Національному центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім" пройшла щорічна Міжнародна виставка вищих навчальних закладів України та зарубіжжя "Освіта та кар'єра - День студента 2014".

 

 

     ДВНЗ ККЛП вже традиційно на виставці представив свої методичні та творчі надбання.

 

 

В рамках виставки викладачами Коледжу був проведений   семінар за темою  «Організація діяльності навчального закладу I-II рівня ак-ції в умовах впровадження інклюзивної освіти». 

 

 

На семінарі з темою "Особливості педагогічного супроводу навчання студентів з порушенням слуху" виступала сурдопедагог О.Д. Терещенко. Була дана коротка історична довідка про наш Коледж, висвітлені питання особливостей пізнавальної діяльності студентів з порушенням слуху; труднощі, проблеми з якими стикаються студенти під час навчання; охарактеризовані особливі методи, прийоми навчання студентів з порушенням слуху і обговоренні педагогічні методики, які сприяють кращому сприйняттю і засвоєнню навчального матеріалу, а саме  методики: "Кутки", "Вертушка", "Обміркуйте - об'єднайтеся в пари - поділіться думками", "три до одного", "ажурна пилка".

 

Викладач О.В. Тренба  тему «Впровадження інтерактивних засобів навчання для формування спеціаліста в галузі легкої промисловості» розкрила  на прикладі методичної розробки нестандартного бінарного заняття з теми: «Перевід нагрудної виточки.  Розробка конструкцій виробів зі зборками, драпіруванням, м’якими складками, з підрізами» з дисциплін "Конструювання виробів" та "САПР виробів”  спеціальності «Швейне виробництво», яку розробили викладачі Коледжу О.В. Тренба та С.М.Сиротенко

Доповідач розповіла про впровадження інтерактивних засобів навчання на всіх етапах проведення заняття: для мотивації студентів та подання нового матеріалу – використання презентацій, для засвоєння – практичні завдання та для закріплення – використання спеціалізованих програмних комплексів. Вона відзначила, що всі студенти були задоволені і процесом, і результатом проведеного заняття, та кожен відчув ефективність використання спеціалізованих програм.

Дана методична розробка була представлена на конкурсі, який влаштовують організатори у номінаціях серед вищих навчальних закладів – учасників виставки «Освіта та кар’єра – 2014». У номінації «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи» за дану методичну розробку, ДВНЗ "Київський коледж легкої промисловості" був нагородженний золотою медаллю.

 

 

     Під час семінара викладач вищої категорії І.П. Ткаченко  презентувала  інтелектуально-розважальну гру з інформатики «Навколосвітня подорож планетою Інформатики», відзначивши, що для студентів з порушенням слуху, найбільш ефективним є ігровий метод навчання. Гра побудована у вигляді подорожі країнами планети Інформатика. Студенти відвідують країни: Королівство визначних інформатиків, Піктограмію, Сленгляндію, країну допитливих, Фото-прикол, Пантоміму. Під час такого заняття студенти не помічають, що вчаться, орієнтуються в незвичайних ситуаціях, поповнюють запас понять, розвивають фантазію.

 

    За активну участь у семінарах виставки і представлення освітніх інноваційних технологій директор Коледжу Г.В. Щуцька, викладачі І.П. Ткаченко, О.В. Тренба, О.Д. Терещенко були нагороджені дипломами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    Виставка є найбільш популярним заходом освітнього простору України, яка традиційно збирає лідерів вищої освіти та надає можливість відвідувачам ознайомитися з пропозиціями в сфері надання освітніх послуг в Україні.

    Організатори виставки Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та Товариство «Знання» України. Цього року у виставці взяли участь понад 100 українських та закордонних навчальних закладів, представники яких інформують відвідувачів про особливості вступу та отримання вищої освіти на бакалаврських та магістерських програмах у своїх закладах.

 

 

 




 

Коментарі:

Залишити коментар