Відвідування виставки «Боривітер»

Автор: admin від 19-04-2024, 11:45

Відвідування виставки «Боривітер»

19 квітня 2024 року студенти відділення дизайну Київського фахового коледжу прикладних наук з групи ДГ-4-22 під керівництвом куратора Анатолія Печінки відвідали ретроспективну виставку «Алла Горська. Боривітер» у Національному центрі «Український Дім».

Експозиція презентувала понад 100 творів живопису, графіки, ескізів монументальних робіт із музейних і приватних колекцій, а також архівних матеріалів, які висвітлюють творчу й громадську діяльність мисткині-шістдесятниці Алли Олександрівни Горської. Під час екскурсії студентсько-викладацький колектив ознайомився з біографією та творчими роботами  видатної художниці, дисидентки та правозахисниці, а також спробував осягнути велич боротьби шістдесятників за людські й національні права, за існування української держави та культури.

 

Виставка принесла студентству багато цікавої інформації, надихнула на творчі звершення, спонукала популяризувати творчість великих українських митців та передавати її нащадкам як символ незламності, невичерпного джерела мудрості та сили.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.  


 

Коментарі:

Залишити коментар