Засідання Антикризового штабу

Автор: admin від 28-03-2024, 10:49

Засідання Антикризового штабу

28 березня 2024 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук взяла участь у засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, організованогоВГО «Український союз промисловців і підприємців», Асоціацією «Укрлегпром» та   представниками Уряду.

 

Учасниками засідання (у форматах онлайн та офлайн) стало понад 150 фахівців – представників Верховної Ради України, Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, експертних і наукових установ, бізнес-спільнот, закладів освіти та підприємств легкої промисловості. Подія проходила у змішаному форматі. Основними спікерами на заході були президент УСПП Анатолій Кінах,прем’єр-міністр Польщі (2005-2006) Казімеж Марцінкевич, президент-голова правління Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт,  народний депутат Дмитро Наталуха, директор Департаменту політики держзакупівель Міністерства оборони України Гліб Канєвський, заступниця Міністра економіки України Надія Бігун. У процесі зустрічі учасники обговорили загальну ситуацію в економіці та ключові виклики для України в реальному часі, ефективність виконання Плану заходів з підтримки легкої промисловості України на 2022-2024 роки, забезпечення пріоритетності українських виробників для національної економіки на платформі «Зроблено в Україні» та реалізацію пропозицій щодо нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю. До слова були запрошені керівники провідних галузевих підприємств, які актуалізували найбільш проблемні питання роботи національних виробників, зокрема на рівні участі в державних і публічних закупівлях та взаємодії із силовими відомствами. У відповідь представники силових структур підтвердили готовність співпрацювати з українськими виробниками та анонсували тристоронню робочу галузеву зустріч за участю представників Міноборони,  агентства «Державний оператор тилу» та підприємств легкої промисловості.

 

Під час засідання учасники наголосили, що економічна платформа «Зроблено в Україні» вимагає чіткої тактики й стратегії наповнення, а її реалізація спрятиме підвищенню стійкості й самодостатності економіки, що  є питанням національної безпеки.

 

Результатом засідання Антикризового штабу стало напрацювання низки  пропозицій щодо розвитку пріоритетних галузей економіки та формування першочергових кроків для подальшого розширення доступу виробників до публічних закупівель, реалізації політики локалізації, імпортозаміщення та збільшення масштабів кредитування.

 

Більше інформації за посиланнями:


https://ukrlegprom.org/ua/news/28-02-vidbulosya-zasidannya-antykryzovogo-shtabu-stijkosti-ekonomiky-v-umovah-voyennogo-stanu-z-fokusom-na-legku-promyslovist/


https://www.youtube.com/watch?v=oFKRfhP3q8k


https://uspp.ua/news/ostanni-novyny/2019/v-ukraini-zasyllia-importu-v-lehpromi-80-v-khimichnii-haluzi-90.-uspp-i-antykryzovyi-shtab-napratsovuiut-propozytsii-po-lokalizatsii-vyrobnytstva


#metaskill4tclf #TCLF #textile


#clothing #leather #footwear


#VET #HE #skills #upskilling


#reskilling #MOOCs #digitalfashion


#strategy #UKRLEGPROM #KCAS


#LUNVU #EURATEX #APPICCAPS


#COTANCE #digital #inclusion #sustainability


#circularity #sectoralcooperation


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

Коментарі:

Залишити коментар