Global Money Week

Автор: admin від 25-03-2024, 12:41

Global Money Week

З 18 до 24 березня 2024 року студенти відділення бізнесу Київського фахового коледжу прикладних наук під керівництвом викладачів циклової комісії бізнесу та управління долучилися до відзначення Всесвітнього тижня грошей GlobalMoneyWeek.

Міжнародна освітня кампанія Global Money Week спрямована на розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, а також на формування необхідних знань і вмінь, які допоможуть ухвалювати виважені економічні  рішення та досягати фінансового добробуту. Усвідомлюючи важливість правильної фінансової поведінки, спільнота відділення бізнесу щороку долучається до заходів Global Money Week, а також організовує власну масштабну  програму просвітницьких подій, які приносять цінні знання та корисні практичні навички. Цьогоріч відзначення Global Money Week у Коледжі розпочали із семінару «Особливості використання ІВАN рахунків та рахунків-ескроу» та воркшопу «Захист гривні. Як обміняти зношену та пошкоджену банкноту?», які провела викладачка ЦК бізнесу та управління Галина Лучик для студентів І-ІІІ курсів. Під час заходів здобувачі ознайомилися з особливостями використання названих рахунків фізичними та юридичними особами у межах міжнародних стандартів системи SWIFT, а також отримали корисну інформацію про обмін пошкоджених грошей. Продовжили просвітницький тиждень участю в конференції «FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті», яку організували Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу». Під керівництвом викладачів ЦК бізнесу та управління збірна студентська команда долучилася до заходу та прослухала корисну інформацію про міжнародний досвід упровадження фінансової грамотності в школах і розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті України.


 

Окрім названих заходів, студенти Коледжу стали учасниками вебінарів «Національний банк: історія створення та основні досягнення» та «Алхіміки, яким вдалося, або історія українських фальшивомонетників», які провели  директор Музею грошей Національного банку України Денис Толочко та доктор історичних наук, старший зберігач фондів Музею грошей Андрій Бойко-Гагарін. Під час вебінарів молодь дізналася унікальні факти про історію становлення банківської справи в Україні та прослухала повчальні історії про фальшивомонетників і покарання за фальсифікацію грошей.

 

Для закріплення знань з фінансової грамотності студенти-першокурсники з груп ОБ-23, М-1-23, М-2-23 під керівництвом голови ЦК бізнесу та управління Олени Юрченко взяли участь у  European Money Quiz. Усього до події було залучено 400 закладів освіти з усієї України та 522 педагоги. За результатами участі у вікторині студенти здобули цікавий досвід  і  Сертифікати, які підтверджують їхні знання і вміння.


Серед родзинок цьогорічної програми був також конкурс постерів із соціальної реклами «Мистецтво надійних паролів». Під керівництвом викладачки інформатики Оксани Тренби студенти-дизайнери з груп ДГ-1-23, ДГ-2-23, ДГ-3-23 доєдналися до участі в конкурсі та створили низку постерів на тему використання та зберігання складних та унікальних паролів. Наразі учасники очікують оголошення результатів змагань.

Насичена тематична програма Global Money Week була сфокусована на безпечному управлінні грошима, а всі заходи відповідали офіційній темі 2024 року - «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє».  Викладацька команда Коледжу доклала максимум зусиль, щоб підкреслити важливість відповідального ставлення до особистих фінансів та сформувати вміння захищати свої гроші.

 

 

Матеріал підготувала  Юлія БОНДАР.


 

 

Коментарі:

Залишити коментар