Перше місце на Дефлімпійських іграх

Автор: admin від 12-03-2024, 12:18

Перше місце на  Дефлімпійських іграх

Випускники Київського фахового коледжу прикладних наук у складі Національної дефлімпійської збірної команди України стали Переможцями ХХ зимових Дефлімпійських  ігор-2023!

Вперше в історії участі України в зимових Дефлімпіадах українська команда здобула яскраву й потужну перемогу, яка продемонструвала всьому світу силу і міць української нації. Національну дефлімпійську збірну команду України представили 36 спортсменів із 12 регіонів України. З урахуванням командних видів програми 29 спортсменів здобули високі нагороди для української збірної, які й привели її до тріумфальної перемоги. Серед найбільш яскравих результатів – здобутки команд із керлінгу, які вибороли перемогу серед 11 найсильніших команд і принесли українській збірній 2 золоті та 1 бронзову медаль. Неймовірною подією для спільноти Коледжу стало те, що володарками золота (у складі жіночої команди з керлінгу) стали випускниці відділення технологій Київського фахового коледжу прикладних наук Маргарита Опря та Діана Кобилянська. Дівчата вкотре продемонстрували, що цілеспрямована й наполеглива праця допомагає досягати вершин як у навчанні та опануванні омріяного фаху, так і в галузі професійного спорту. 


З надзвичайними результатами спортсменів-дефлімпійців та їхніх тренерів привітав Президент України. Глава держави вручив чемпіонам ордени «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів і медалі «За працю і звитягу». Під час урочистої церемонії було зазначено, що ця першість дозволяє посилити увагу всього світу до боротьби України за незалежність, територіальну цілісність, можливість жити й  розвиватися.         


Пишаємося тим, що й наша освітянська родина дотична до цієї знакової події! Дякуємо нашим партнерам і друзям із  Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю зі слуху «УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО ГЛУХИХ» та Всеукраїнської громадської організації «СПОРТИВНА ФЕДЕРАЦІЯ ГЛУХИХ УКРАЇНИ» за плідне багаторічне партнерство та  спільний внесок у виховання сміливого, талановитого й переможного  покоління українців.


Разом до Перемоги!

 

Більше інформації за посиланнями:


https://paralympic.org.ua/.../prezident-nagorodiv...


#ПеремогаУкраїни#Equalympic#СпортивнийФронт#Дефлімпійці#Deaflympic2023#Дефлімпіада2023#ЛижніПерегони#ГірськолижнийСпорт#Керлінг#Шахи#Сноуборд


Міністерство молоді та спорту України


Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту


Офіс Президента України


Верховна Рада України


Спортивна федерація глухих України


Deaflympics


Winter Deaflympics 2023


 

Матеріал підготувала  Юлія БОНДАР.


 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар