Заходи до Міжнародного дня числа Пі

Автор: admin від 15-03-2024, 10:50

Заходи до Міжнародного дня числа Пі

У Київському фаховому коледжі прикладних наук низкою інформаційно-просвітницьких заходів відзначили Міжнародний день числа Пі та Міжнародний день математики.

Міжнародний день математики – відносно нове наукове свято, яке започаткував Міжнародний математичний союз у листопаді 2019 року на конференції ЮНЕСКО. Датою святкування обрали 14 березня -  Міжнародний день числа Пі.  З нагоди цих важливих дат команда фахівців циклової комісії точних наук організувала низку святкових заходів, які спрямовані на популяризацію точних наук і засвоєння математичних знань у цікавому й  розважальному форматі. Розпочали святкову програму 13 березня. Першим заходом стала вікторина «День числа Пі», яку організували викладачі Олена  Лебединська та Олег Мазурок у групах ЛПК-23, Д-1-23, ДГ-4-23, ДГ-1-23. Цього ж дня під керівництвом голови ЦК точних наук Тетяни Швед студенти Коледжу долучилися до святкових заходів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Студенти І  курсу разом з Тетяною Швед доєдналися до онлайн-лекції «Математичні ігри: конкурентні та кооперативні», а студенти груп БКЛ-23 та ДГ-2-23 взяли участь у пізнавальному онлайн-квесті «Навколо числа Пі». Названі наукові івенти дали змогу студентству здобути цікаві знання про нерозв’язані математичні проблеми та перевірити своє логічне мислення, кмітливість і винахідливість.

 

Другий день був присвячений світовим науковим здобутками, з якими  студенти відділення дизайну з груп ДГ-2-23 та ДГ-4-23 під керівництвом викладачки Оксани Тренби та завідувачки відділення дизайну Наталії Прокопенко ознайомилися в інтерактивному просторі «Музей науки». Тим часом у Коледжі проходила інтелектуальна гра «Брейн-ринг», яку в групах БКл-23, ЛПК-23 та ЛПК-22 організували Тетяна Швед та Андрій Сергієнко.

 

Третій день просвітницької програми був не менш насичений. Для спільноти Коледжу було організовано виставку творчих студентських робіт на  тему «Математика моїми очима», а також сеанс одночасної гри  в шахи, який провів викладач математики Андрій Сергієнко. На завершення тижня математики студентки І та ІІ курсів Ярослава Зубаль, Олександра Добжанська  та Діана Чайка взяли участь у ІІ Всеукраїнській науковій Пі-конференції від МАН України. Студентки збагатили математичний досвід враженнями від цікавих дослідницьких робіт у галузях прикладної математики та статистики, а також поглибили знання про застосування математики в нашому житті.

 

Свято математики та числа Пі пройшло надзвичайно насичено та цікаво, принісши позитивні враження, нові зацікавлення та мотивацію більше уваги присвячувати опануванню точних наук.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.  


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар