Виїзне заняття в аналітично-дослідній випробувальній лабораторії «Текстиль-ТЕСТ»

Автор: admin від 23-12-2023, 09:44

Виїзне заняття в аналітично-дослідній випробувальній

лабораторії «Текстиль-ТЕСТ»

22 грудня 2023 року голова циклової комісії Технології фешн-бізнесу Київського фахового коледжу прикладних наук Юлія Харченко організувала для студентів-бакалаврів групи БКЛ-21 виїзне заняття з дисципліни «Матеріалознавство в легкій промисловості» на базі аналітично-дослідної випробувальної лабораторії «Текстиль-ТЕСТ» (акредитована Національним агентством з акредитації України, зареєстрована у Реєстрі за № 20173).

Під час заняття студенти Коледжу під керівництвом завідувачки лабораторії Тетяни Шатило ознайомились із випробувальним устаткуванням, методами досліджень текстильних матеріалів та процедурою оцінювання якості готових виробів, що передбачає системний підхід. Молоді спеціалісти дізнались про порядок виконання науково-дослідних робіт за темою «Дослідження властивостей текстильних матеріалів та виробів з них за фізико-механічними показниками», а також про алгоритм перевірки на відповідність вимогам технічних специфікацій. Тематика ознайомлювального заняття стосувалася експертизи якості речового майна для військовослужбовців, що є значною частиною замовлень лабораторії на поточний період. У процесі заняття-екскурсії студенти збагатили свої теоретичні знання про властивості текстильних матеріалів та отримали практичний досвід з оцінки їхньої якості, розширили   свої професійні компетентності у формуванні структури асортименту виробів легкої промисловості різного цільового призначення, вибору споживчих та техніко-економічних вимог, а також впровадженні ефективних технологічних процесів виготовлення. Захід супроводжувався перекладом українською жестовою мовою, який забезпечила перекладач-дактилолог Коледжу Ірина Сколотова.

 Виїзне заняття допомогло опанувати нові навички з прогнозування якості на всіх етапах виготовлення виробів легкої промисловості, стимулювало здобувачів вищої освіти до участі в наукових дослідженнях з експертизи якості текстильних матеріалів з метою створення конкурентоспроможної продукції легкої промисловості, а також сприяло успішному завершенню курсового проєкту «Конфекціювання матеріалів на швейний виріб», який спрямований на закріплення, систематизацію та поглиблення фахових знань.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

           


 


 

           


 

               


Коментарі:

Залишити коментар