Відзначення Шевченківських днів у Коледжі

Автор: admin від 9-03-2024, 16:12

Відзначення Шевченківських днів у Коледжі

У Київському фаховому коледжі прикладних наук низкою культурно-просвітницьких заходів відзначили 210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

 Організаторами святкування 210-ї річниці від дня народження видатного поета, художника й громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка традиційно стали викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін. Розпочали урочисту програму з презентації відеоматеріалів «Поетичні пророцтва Тараса Шевченка», які підготували студенти групи ОБ-23 під керівництвом голови ЦК Ліни Тяпкової. Далі у програмі заходів було залучення студентства до Всеукраїнського конкурсу від платформи «На Урок» «#ТГШ210: Таємниця генія Шевченка». Під керівництвом викладачки Ольги Момот учасниками конкурсу стали студенти груп ДГ-4-23, ДГ-3-23, ДГ-2-22, ДГ-2-23, ДГ-1-23 та М-1-23, які вибороли 50 Дипломів І, ІІ та ІІІ ступенів. Наступним плановим заходом став конкурс-вікторина «Натхненне слово Кобзаря», який організував викладач Олександр Сергеєв у групі ДГ-1-23. Під час конкурсу студенти мали змогу перевірити свої знання про непересічну  постать Тараса Шевченка та проявити креативні здібності. Серед подій святкового тижня було й кілька виїзних занять. У межах відзначення Шевченківських днів студенти відділення бізнесу з груп М-1-22,  М-2-22 та М-2-23 під керівництвом Юлії Бондар відвідали Національний музей Тараса Шевченка. Під час екскурсії молодь поглибила знання про життєвий шлях і поетичний доробок митця, а також ознайомилася з унікальною спадщиною Шевченка-художника. У низці цікавих активностей відзначимо також тематичне заняття в групах Д-1-23 та Д-2-23 «Shevchenko Poetical. Quiz», тематичний квест «Тарас Шевченко - майстер слова та пензля», фотовиставку  «Образотворче мистецтво Т. Г. Шевченка». Завершили святковий тиждень участю у  флешмобі «Єднаймо душі словом Кобзаря!», який організувала Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти». Учасницями флешмобу стали студентки групи М-2-21 Рудика Єлизавета  та Черепанова Луна, які підготували поезії «Заповіт» та «Садок вишневий коло хали» у  виконанні німецькою мовою, а також студентка групи М-1-22 Бойко Софія, яка задекламувала поезію Ліни Костенко «Кобзареві».

 

Свято Кобзаря пройшло насичено і натхненно. Програма заходів мотивувала студентсько-викладацький склад поглиблювати знання про видатного українця та популяризувати творчу спадщину Тараса Григоровича Шевченка.   


 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

Коментарі:

Залишити коментар