FRIENDLY MEETING

Автор: admin від 21-02-2024, 13:19

FRIENDLY MEETING

21 лютого 2024 року на базі Київського фахового коледжу прикладних наук відбулася комунікаційна зустріч стейкхолдерів Асоціації «Укрлегпром», освітянської спільноти та студентства на тему «Модні маркери Парижу».

 

Захід був присвячений обговоренню результатів презентації  Національного стенду Асоціації «Укрлегпром» на Apparel Sourcing Paris 2024 та обміну досвідом участі в міжнародних виставкових подіях. Місцем зустрічі обрали Київський фаховий коледж прикладних наук, оскільки заклад освіти є партнером Асоціації «Укрлегпром», профільною інституцією з підготовки кадрів для легкої промисловості України та фахівців виставкового бізнесу. Розпочали тематичну зустріч із екскурсії Коледжем, під час якої директорка Ганна Щуцька розповіла гостям про напрями підготовки здобувачів освіти та продемонструвала ключові локації Навчально-виробничого центру (швейні майстерні; майстерні аксесуарів, взуття, трикотажу, кутюрної вишивки; дизайн-студії тощо), який забезпечує практичну підготовку фахівців для легкої промисловості та фешн-індустрії України. У процесі оглядової екскурсії керівництво Коледжу та представники виробничого сектору обговорили  сучасні підходи до практичної підготовки майбутніх фахівців, інклюзивну складову організації освітнього процесу та поточні міжнародні проєкти закладу освіти та Асоціації «Укрлегпром», серед яких  - європейський проєкт METASKLLS4TCLF.

 Офіційну частину зустрічі відкрили натхненниця й модераторка заходу, президент-голова Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт та директорка Коледжу Ганна Щуцька. Далі перед учасниками виступила очільниця відділення бізнесу Анна Сокол із презентацією «Виставковий бізнес: сучасна ОПП на вимогу кадрового ринку модної індустрії», у якій спікерка висвітлила основні аспекти підготовки менеджерів з виставкової діяльності та їхню професійну реалізацію на найбільших міжнародних галузевих виставках столиці, а саме -  Kyiv Fashion, Leather&Shoes, ExpoShoes, Design.Living.Tendency. Наступними доповідачками стали директорка ПрАТ «Ужгородська швейна фабрика» Мирослава Каламуняк, директорка з економіки ПрАТ «Едельвіка» Оксана Антонюк та власниця бренду «ТаКа Є» Тетяна Тимченко, які розповіли про досвід участі в  ApparelSourcingParis 2024, поділилися корисними інсайтами та власним баченням позиціонування українського сектору легкої промисловості на міжнародному рівні. Серед основних досягнень участі в  топовій  паризькій виставці спікерки відзначили вибір українських моделей у ForumТrandZone та активне зацікавлення європейських компаній у співпраці з українськими виробниками.


Продовжили конференцію обговоренням нагальних кадрових питань галузі, механізмів мотивації працівників, методів підвищення престижу галузевих професій, стратегій популяризації креативних колаборацій виробничого сектору й талановитих студентів Коледжу. Під час робочого спілкування учасники зустрічі обмінялися думками щодо важливих аспектів  підготовки фахівців у сфері виробництва та організації фешн-бізнесу. Запрошені стейкхолдери, зокрема очільниця Ужгородської швейної фабрики Мирослава Каламуняк та  директорка з економіки ПрАТ «Едельвіка» Оксана Антонюк, позитивно оцінили Освітньо-професійну програму Технології фешн-бізнесу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та відзначили, що підготовка здобувачів освіти в Коледжі здійснюється за дуже актуальним і перспективним напрямом. Для подальшого розвитку ОПП та більш ефективної інтеграції студентів у сучасний бізнес фахівці Коледжу запропонували стейкхолдерам взяти участь в онлайн-анкетуванні щодо якості реалізації названої програми.

 

Подія відбувалася у змішаному форматі (онлайн і офлайн), що забезпечило присутність великої кількості представників галузевих  компаній Київщини. До участі були залучені керівники та провідні фахівці  ПрАТ «ТФ «РОЗА», ТМ «АННА БО», ТОВ «УКРСПЕЦТЕКСТИЛЬ», ТМ «ТаКа Є», ТМ «NATURSPORT», ТОВ «ТЕКСІКА», ПП «УКРАЇНСЬКИЙ КОРПОРАТИВНИЙ  ОДЯГ», ТМ «FLOVE TOUCH», а також очільник Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук, директорки національних галузевих виставок Оксана Дармастук та Яна Чернявська.  

 

Комунікаційна зустріч пройшла надзвичайно продуктивно. Захід продемонстрував потужний потенціал української легкої промисловості та заклав підґрунтя для подальшої  співпраці стейкхолдерів, провідних галузевих виробників та закладу освіти.

 

Більше інформації за посиланням:


https://ukrlegprom.org/ua/news/ukrlegprom-talks-modni-markery-paryzhu/


#metaskill4tclf #TCLF #textile
#clothing #leather #footwear
#VET #HE #skills #upskilling
#reskilling #MOOCs #digitalfashion
#strategy #UKRLEGPROM #KCAS
#LUNVU #EURATEX #APPICCAPS
#COTANCE

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

Коментарі:

Залишити коментар