День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Автор: admin від 20-02-2024, 03:19

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

 20 лютого 2024 року, у десяту річницю вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, у Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулася низка пам’ятних заходів. 

Студенти груп С-23, ЛПШ-21 та М-2-22 разом із представниками Студентського парламенту та заступником директора з навчально-виховної роботи Романом Яцковим, завідувачкою відділення технологій Оксаною Сахно, куратором групи Міленою Білик і викладачкою ЦК соціальної комунікації Оксаною Штаркедолучилися до щорічної тихої акції «Ангели пам’яті». Студентсько-викладацька спільнота пройшлася місцями загибелі активістів  Майдану, розвісила паперових янголів пам’яті, вшанувала пам'ять борців за свободу та відвідала просвітницькиий захід в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану. 

 

 До вшанування пам’яті Героїв долучилися й студенти групи  ЛПВ-21, які під керівництвом перекладача-дактилолога Наталії Городньої  відвідали Алею Небесної Сотні та поклали квіти до меморіальної дошки на честь Дмитра Максимова – спортсмена-дефлімпійця, який загинув під час Євромайдану 19 лютого 2014 року від поранення протипіхотною осколкової гранатою.


 

Окрім виїзних заходів, студенти й викладачі КФКПН організували масштабну інформаційну кампанію в соціальних мережах, яка спрямована на привернення уваги до тогочасних трагічних подій та вшанування пам’яті активістів. Молодь із групи С-23 та перекладач-дактилолог Лариса Бондаренко підготували просвітницькі тематичні відеоматеріали українською жестовою мовою, куратори академічних груп провели години спілкування про доленосні події 2014-го року.


Просвітницька програма Коледжу актуалізувала першопричини й значення Революції Гідності, нагадала кожному, що  на шляху до цивілізованої демократичної України загинули сотні відважних українців,  які поклали свої життя на вівтар свободи й незалежності.

 

 

Вічна пам’ять Героям…


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар