Профорієнтація для учнівства

Автор: admin від 9-02-2024, 12:50

Профорієнтація для учнівства

9 лютого 2024 року спільнота Київського фахового коледжу прикладних наук організувала масштабний виїзний профорієнтаційний захід у   Спеціалізованій школі №181.

  

У заході взяли участь студенти й викладачі всіх відділень на чолі із заступником директора з навчально-методичної роботи Юрієм Щербанем та відповідальним секретарем Приймальної комісії Коледжу Вікторією Коваль. Розпочали зустріч із виступу Юрія Щербаня, який у презентаційному форматі розповів про історію Коледжу, основні спеціальності, особливості практичної підготовки, а також про міжнародну, волонтерську та соціальну діяльність закладу освіти. Далі для учнівства фахівці й студенти Коледжу провели низку майстер-класів і воркшопів, які були спрямовані на демонстрацію перспектив і переваг профільних спеціальностей Коледжу та допомогу із  професійним самовизначенням юнацтва.

 

Делегація відділення технологій у складі майстрів  Людмили Хоптинської та Світлани Онищенко,  перекладачів-дактилологів Юлії Порплік та Ірини Сколотової,  фахівчинь кутюрної вишивки Наталії Сушко та Поліни Федотової, студентів групи ЛПШ-22 з метою  популяризації спеціальностей 182 Технології легкої промисловості  та 231 Соціальна робота провела майстер-клас «Техніка виготовлення квітів з тканини для аксесуарів та одягу», майстер-клас із виготовлення брелока-смайлика «Видимий, бо живий» та  воркшоп «Абетка українською жестовою мовою».  


 

Спеціалісти відділення бізнесу, зокрема голова ЦК бізнесу та управління Олена Юрченко, запропонувала учням школи презентацію спеціальностей 071 Облік і оподаткування та 073 Менеджмент, а також цікавий і актуальний воркшоп на тему «Платіжна безпека». Під час воркшопу слухачі підвищили рівень знань з фінансової грамотності та закріпили здобуті навички під час  інтерактивної гри на платформі Kahoot.  


 

Не менш цікаву й корисну програму підготували фахівці відділення дизайну, які цього разу зосередилися на технічному втілення творчих задумів. Викладач спецдисциплін Анатолій Печінка провів для школярів майстер-клас «Створення макету вебсторінки у редакторі Figma», а  провідний викладач графічного дизайну Віталій Хома  організував воркшоп «Створення 3D образів одягу/взуття/аксесуарів з використанням техніки Mock Up».  Учні були вражені майстерністю фахівців Коледжу, які дали повноцінний гайд для дизайнерів-початківців та продемонстрували, що креативна галузь передбачає мультидисциплінарність знань, роботу в колабораціях і розв’язання комплексних творчих завдань.   


 

Профорієнтаційний виїзд Коледжу пройшов на високому організаційному рівні. Справжньою родзинкою програми стало те, що всі  пізнавальні майстер-класи були розроблені у форматі  експрес-курсу, який у доступній формі продемонстрував потенціал пропонованих спеціальностей та  допоміг  учнівству виявити свої здібності та можливості для побудови успішної кар’єри. Дякуємо  керівництву й учням школи за  теплий прийом і зацікавленість у співпраці!


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

 

Коментарі:

Залишити коментар