Протидія булінгу

Автор: admin від 6-02-2024, 12:25

Протидія булінгу

6 лютого 2024 року студенти Київського фахового коледжу прикладних наук взяли участь у просвітницькому заході в Київському Палаці дітей та юнацтва  «Відверта зустріч зірок з проти#дії булінгу: Хто мій безпечний друг?».

 

Подія відбулася у межах просвітницького туру з проти#дії булінгу, який за підтримки Київської міської ради та Департаменту освіти і науки КМДА організували в низці столичних закладів освіти ГО «Mysafetyfriends», ГО «Амбасадор дитинства» та ДТА «33 канал KIDS». Метою інформаційної кампанії стало привернення уваги до проблеми булінгу, ознайомлення з правилами реагування на подібні випадки та роз’яснення алгоритму подолання булінгу через особисті приклади зіркових гостей. До події були залучені також відомі ГО та освітні заклади столиці, зокрема:  НАВС, ГО «Не цькуй», ГО «Ла-Страда України», ГО «Fenix Charity», Центр «MRIYA Education» та Центр  «Creator KIDS».


Учасниками заходу від КФКПН стало близько 200 студентів з відділень бізнесу, технологій і дизайну, яких супроводжували заступник директора з виховної роботи Роман Яцків, керівники структурних підрозділів Анна Сокол, Наталія Прокопенко, Оксана Сахно, практичний психолог Ганна Непрель, соціальний педагог Ольга Милокост і куратори академічних груп. Студенти з порушеннями слуху долучилися до події під керівництвом перекладача-дактилолога Коледжу Юлії Порплік, яка забезпечила переклад українською жестовою мовою. Формат заходу передбачав виступи фахових  суб’єктів  з протидії булінгу та тематичні промови артистів, блогерів і медійних особистостей. Ведучими івенту були Ігор Буранов, соціальний діяч, виконавчий директор антибулінгової ГО «Мої безпечні друзі», медіаексперт у сфері захисту прав дітей та протидії цькуванню в освітньому середовищі, а також LANA TIGRANA - засновниця Центру інноваційного розвитку «MRIYA Education»,  переможниця проєкту «Супер мама СТБ». На початку зустрічі до учасників із мотиваційними словами звернулися військовослужбовці ЗСУ, народна артистка України, депутатка ВРУ чотирьох скликань, ініціаторка законопроєкту щодо протидії булінгу Оксана Білозір, відомі громадські діячі та директорка Київського Палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська. Далі всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та заспівали разом зі співачкою Софією Єгоровою Гімн України. В основній частині заходу відбулася інтерактивна бесіда Ігоря Буранова з молоддю міста Києва про досвід переживання булінгу та основні механізми захисту. Інформаційну програму пожвавили виступи зіркових гостей, серед яких були: Софія Єгорова, Люся КАВА, Софія Нерсесян, гурт «AmoreTWINS», MariSem, Гурт DUBKY,   Polina Dashkova, DimaPROKOPOV, Razo, гурт SESTRA.У фіналі заходу до слова були запрошені відомі блогери (Анастасія Арбузова,  Тарас Нестеренко, Тетяна Савіцька, Міла Кузнєцова), які поділилися власними життєвими історіями про булінг та дали корисні поради.

 

Захід приніс молоді не тільки цінні знання, підтримку й відчуття спільноти, але й неймовірні емоції від зустрічі з відомими інфлюенсерами й надзвичайно талановитими українськими артистами.


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар