Kyiv Fashion 2024

Автор: admin від 31-01-2024, 14:01

Kyiv Fashion 2024

Профорієнтаційна програма Київського фахового коледжу прикладних наук у межах Міжнародного фестивалю моди Kyiv Fashion 2024. 

 

Упродовж багатьох років Міжнародний фестиваль моди Kyiv Fashion стає для Коледжу чудовою нагодою продемонструвати свої напрацювання у сфері моди та реалізувати цікаву профорієнтаційну програму. Цьогоріч заклад освіти підготував для відвідувачів стильну експозицію із сукнями з кутюрною вишивкою, які гармонійно доповнили аксесуари та взуття студентсько-викладацького виробництва. У програмі заходів Коледжу була низка актуальних і цікавих майстер-класів, зокрема: «Технологія кутюрної вишивки провідних будинків моди Chanel,  Gucci, Dior, Schiaparelli в сучасних колекціях», «Наколювання вечірньої сукні за методикою французького кутюра», «Техніка виготовлення квітів із тканини для аксесуарів та одягу», «Наколювання одягу з геометричним орнаментом». Програму заходів реалізували викладачка відділення дизайну Тетяна Руднєва та  завідувачка майстерні кутюрної вишивки Наталія Сушко разом із студентами Коледжу. Створення елегантної сукні та поява ексклюзивного й унікального оздоблення на очах у публіки в режимі реального часу стало справжнім шоу, яке зібрало на локаціях Коледжу велику кількість відвідувачів і вкотре продемонструвало особливий стиль і професійні можливості спільноти КФКПН. Особливістю Kyiv Fashion 2024 стало також те, що фахівці Коледжу ділилися власним досвідом та вміннями не тільки на стенді Коледжу, але й  у фешн-лекторії фестивалю під час відкритої бізнесової програми. Цього року свої креативні ідеї та бачення актуальних трендів індустрії передавала Марія Івасенко,  к.т.н., доцент, голова ММО викладачів спецдисциплін спеціальності «Дизайн»,  голова ЦК дизайну КФКПН, засновниця бренду інтер’єрних виробів MARVA, яка презентувала  лекцію на тему «Підприємництво у сфері креативних індустрій декоративно-прикладного мистецтва». Виступ супроводжувався перекладом українською жестовою мовою, який забезпечила перекладач-дактилолог Коледжу Ірина Сколотова.

 

Виставковий простір традиційно став не тільки місцем демонстрації напрацювань, але й сучасним освітнім простором та місцем для налагодження співпраці з роботодавцями. Під час фестивалю заступник директора з навчально-методичної роботи Юрій Щербань провів для студентів груп ЛПШ-21 і ЛПВ -21 відкрите заняття з дисципліни «Обладнання виробництва». Фахівці відділення дизайну  Віталій Хома та Анатолій Печінка організували для студентів І-ІІ курсів тематичні лекції, спрямовані на поглиблення знань про основи дизайну реклами, макетування та  моделювання. Динамічні й актуальні заходи Коледжу зацікавили провідних роботодавців та представників бізнес-спільноти, які разом із керівництвом Коледжу обговорили важливі аспекти практичної підготовки сучасних фахівців, алгоритми забезпечення якості освіти, новації у підготовці конкурентоспроможних спеціалістів з огляду на зміни в ринковій економіці та соціальних процесах.

 

Професійна профорієнтаційна програма Коледжу, позитивна репутація закладу освіти, активна й довготривала співпраця з Асоціацією «Укрлегпром» привернули увагу до стенду Коледжу й профільних представників влади. На запрошення президента-голови Асоціації «Укрлегпром» Тетяни Ізовіт локації Коледжу відвідали Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та заступниця Міністра економіки України Надія Бігун. Під час візитів було обговорено актуальні питання розвитку легкої промисловості України та вектори взаємодії влади, освіти та виробництва.


Уже традиційною частиною виставкової події для спільноти Коледжу стала участь у заходах, спрямованих на проведення інформаційної кампанії та збір коштів для потреб Третьої окремої штурмової бригади. Разом із представниками БФ «Підтримай Третю штурмову» команда Коледжу долучилася до проведення благодійних заходів, оформлення виставкової зони національно-патріотичними експонатами та військовою амуніцією, а також до збору коштів.

 

Упродовж 3-х днів виставку відвідали студенти всіх курсів, викладачі, майстри виробничого навчання та адміністрація Коледжу. Виставковий простір став прекрасною можливістю продемонструвати досягнення та здобутки команди Коледжу, залучити до співпраці найкращих роботодавців України, обговорити значущі питання галузі з визнаними професіоналами, зробити внесок у допомогу військовим. Дякуємо організаторам за неймовірну організацію та стале партнерство!


 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

Коментарі:

Залишити коментар