Педагогічна рада Коледжу

Автор: admin від 8-02-2024, 12:45

Педагогічна рада Коледжу



8 лютого 2024 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося засідання Педагогічної ради.


 

Розпочали робочу зустріч із хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті всіх, хто загинув внаслідок збройної агресії російської федерації  проти України. Далі перед учасниками виступила завідувачка відділення бізнесу Анна Сокол, яка доповідала про підсумки проведення атестації здобувачів освіти спеціальності 073 Менеджмент, а також про моніторинг результатів зимової екзаменаційної сесії здобувачів освіти на відділенні бізнесу. Наступними доповідачками стали завідувачки відділення дизайну і технологій  Наталія Прокопенко та Оксана Сахно, а також очільниця Підготовчо-освітнього центру Наталія Чорногор, які відзвітували про підсумки заліково-екзаменаційної сесії у своїх підрозділах. 

 

Далі на порядку денному було питання щодо аналізу навчально-методичного забезпечення підготовки здобувачів освіти освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра та освітнього ступеня бакалавр. З інформацією виступила завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана Дзюба, яка ознайомила з результатами виконання Розпорядження адміністрації КФКПН № 10 від  29.12.2023, надала статистичні дані щодо забезпеченняорганізаційною документацією освітнього процесу відповідно до навчальних планів ОПП.

 

Продовжили засідання виступом голови циклової комісії соціальних комунікацій Оксани Терещенко, яка розповіла про підготовку до акредитації освітньо-професійної програми Соціальна робота та консультування, перекладач жестової мови, спеціальності  231 Соціальна робота. Під час виступу  доповідачка ознайомила колектив із виконаним обсягом роботи та наголосила на необхідності посилити роботу із підготовки інформації для формування самооцінювання освітньо-професійної програми.

 

Черговим спікером став заступник директора з навчально-методичної роботи Юрій Щербань, який  виступив з інформацією про визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних  і науково-педагогічних працівників. Спираючись на постанову Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №800, Положення  про підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників КФКПН та клопотання співробітників, доповідач  запропонував визнати результати підвищення кваліфікації 13 педагогічних працівників Коледжу, які пройшли навчання за  різними  формами та надали відповідні документи.

 

Фінальною частиною Педагогічної ради стало звітування педагогічних працівників, які атестуються в 2024 році. Перед учасниками з презентаційними доповідями виступили голова ЦК бізнесу та управління Олена Юрченко, викладач спецдисциплін відділення дизайну Анатолій Печінка, викладач спецдисциплін відділення технологій Євген Коломієць. У звітних виступах фахівці Коледжу висвітлили свої надбання й напрацювання у сфері навчально-методичної, наукової, виховної, волонтерської, самоосвітньої, організаційної роботи, а також охарактеризували бачення своєї подальшої діяльності в Коледжі.

 

У пункті «Різне» обговорили поточні робочі питання та представили колективу нових співробітників закладу освіти, які ознайомили членів Педагогічної ради зі своїм попереднім досвідом і професійними здобутками.


До засідання традиційно були залучені представники Студентського парламенту та члени Первинної профспілкової організації студентів з порушеннями слуху, які брали активну участь в обговоренні та голосуванні. Захід супроводжувався перекладом українською жестовою мовою задля вільного доступу до інформації всіх здобувачів освіти КФКПН.


Колектив Педагогічної ради взяв до відома інформацію всіх доповідачів та ухвалив такі рішення: педагогічним і науково-педагогічним працівникам Коледжу забезпечити наявність актуального навчально-методичного забезпечення дисциплін; активізувати роботу з підготовки інформації для формування самооцінювання ОПП Соціальна робота та консультування, перекладач жестової мови;  провести моніторинг якості реалізації названої ОПП із залученням здобувачів освіти, педагогічних працівників, роботодавців та партнерів; визнати результати ПК 13 педагогічних працівників; схвалити звіти про професійну діяльність педагогічних працівників та рекомендувати Атестаційній комісії присвоїти категорію «спеціаліст ІІ категорії» Анатолію Печінці та Євгену Коломійцю,  підтвердити категорію «спеціаліст вищої категорії» та присвоїти  педагогічне  звання «викладач-методист» Олені Юрченко. 


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар