Засідання Координаційної ради

Автор: admin від 24-01-2024, 11:34

Засідання Координаційної ради

24 січня 2024 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька взяла участь у засіданні  Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Координаційна рада була утворена на виконання Розпорядження Київської міської військової адміністрації від 17.10.2023 року № 816 Про утворення Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. До складу Координаційної ради увійшли авторитетні керівники столичних закладів освіти всіх рівнів, очільники молодіжних громадських організацій, військовослужбовці, експерти з національно-патріотичного виховання, молодіжної політики, соціального становлення,  військової та фізичної підготовки молоді. Консультативно-дорадчий орган був утворений з метою участі в оцінюванні ефективності  державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, а також задля сприяння координації діяльності суб’єктів у зазначеній сфері на території міста Києва.

 

Засідання від 24 січня 2024 проходило в Київській міській раді під  головуванням заступниці голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень, голови Координаційної ради Олени Говорової.  Робоча зустріч була присвячена обговоренню плану заходів з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності на 2024 рік, розгляду пропозицій співпраці у сфері національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання, організаційним аспектам проведення заходу «Шкільний фронт» в освітніх закладах міста Києва, реалізації виконання Закону України «Про основи національного спротиву» та Постанови КМУ № 1443 від 29 грудня 2021 року,  організації Міжнародного молодіжного фестивалю документального кіно «Історичний бекстейдж України» та створенню прозової збірки «Мощун – щит столиці. Янголи-охоронці». Із доповідями на зазначені теми перед учасниками засідання виступили керівники структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради,  т.в.о. керівника ГО «Права Молодь» Богдан Дорошенков, віцепрезидент ГО «Альфа Селф Дефенс» Артур Булигін, заступник голови Київської міської організації ТСО України з національно-патріотичного виховання та оборонно-спортивної роботи Сергій Соловей,  керівниця інформаційно-творчого агентства "ЮН-ПРЕС" КПДЮ Надія Іллюк.  


 

Серед ключових тем для обговорення було питання щодо  формування/затвердження плану заходів з реалізації Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на 2024 рік у місті Києві в частині ролі закладів освіти. З інформацією про план заходів з реалізації Стратегії та основні напрацювання освітніх закладів міста Києва у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності перед членами Координаційної ради виступила директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька.

 

За підсумками засідання члени Координаційної ради ухвалили рішення взяти до відома інформацію всіх доповідачів, затвердили план заходів з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності на 2024 рік,  активізувати роботу та посилити контроль за виконанням плану заходів.


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

Коментарі:

Залишити коментар