Акція «16 днів проти насильства»

Автор: admin від 11-12-2023, 11:04

Акція «16 днів проти насильства»

У Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулася низка заходів у межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Акція проводиться кожного року з 25 листопада до 10 грудня з метоюпідвищення обізнаності суспільства про всі форми насильства.  Період кампанії охоплює кілька важливих подій, зокрема Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день людей з  інвалідністю, Міжнародний день волонтера, Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, Міжнародний день прав людини. Щороку Коледж активно долучається до цієї важливої міжнародної ініціативи, адже тільки обізнаність і розуміння правильного алгоритму дій допоможуть запобігти  насильству, захистити жертв і вплинути на комплексну політику щодо забезпечення прав і свобод людини. Цьогоріч Соціально-психологічна служба Коледжу організувала змістовну інформаційно-просвітницьку кампанію, яка спрямована на поширення інформації про проблеми насильства в Україні та законодавчі норми реагування на випадки домашнього та гендерно зумовленого насильства,  а також на виховання в молоді здатності відстоювати свої права та поважати волонтерську діяльність. У програмі Коледжу були такі заходи: тренінг «Запобігаємо домашньому насильству»,  сертифікований у межах співпраці Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, ГО «Інноваційні соціальні рішення», програми UNFPA (провела практичний  психолог Коледжу Ганна Непрель); тренінг «Методи самодопомоги та допомоги ближнім у кризових ситуаціях», який провела соціальний педагог Коледжу Ольга Милокост за  підсумками проходження курсу за програмою ITCIsraelTraumaCoalition; воркшопи «Твій вік - твої права», «Паспорт на твої права» від ради Європи (організатор -  Ольга Милокост).


Програма актуалізувала багато важливих питань щодо захисту прав людини та поглибила знання студентства про механізми протидії насильству.


 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар