Онлайн-захід FROM PACT TO ACTION

Автор: admin від 21-11-2023, 11:41

Онлайн-захід FROM PACT TO ACTION

 21 листопада 2023 року адміністрація Київського фахового коледжу  прикладнихнаук разом із керівництвом Української асоціації підприємствлегкоїпромисловості «УКРЛЕГПРОМ»взялиучастьвонлайн-заходістейкхолдерів FROM PACT TO ACTION(TCLF ALLIANCE).

Захід було організовано з метою обговорення питань про майбутнє європейських секторів TCLF (текстиль/одяг/шкіра/взуття), які можуть стати більш конкурентними завдяки програмам підвищення кваліфікації та рескілінгу.  Організатором події є TCLF Skills Alliance спільно з  Європейською конфедерацією одягу та текстилю EURATEX,  а також із CEC та COTANCE.  TCLF Skills Alliance – це ініціатива для підтримки державних і приватних організацій у підвищенні кваліфікації та перекваліфікації в контексті Пакту Європейської Комісії Про навички, що об’єднує текстиль, одяг, шкіру та взуття. Пакт про навички є частиною Промислової стратегії ЄС. Його головна мета полягає в тому, щоб пом'якшити нестачу кваліфікованої робочої сили в секторах TCLF, а також освоїти подвійний перехід шляхом вдосконалення наявних навичок (підвищення кваліфікації) та набуття нових навичок  (перекваліфікація).


 

Команда Коледжу разом із партнерами від Асоціації «Укрегпром» долучилися до заходу в межах участі в міжнародному європейському гранті METASKILLS4TCLF, який реалізовує ключові цілі TCLF Skills Alliance та має на меті створення нової європейської  промислової парадигми, зорієнтованої на посилення модернізації та конкурентоспроможності секторів TCLF.


Під час онлайн-зустрічі учасники заходу Skills Alliance Stakeholders сконцентрували увагу на труднощах підвищення кваліфікації для «зеленого» та цифрового переходу, дослідили успішні регіональні партнерства у сфері навичок, проблеми співпраці зі стейкхолдерами та залучення робочої сили. Захід підготував  ґрунт для глибокого занурення у природу навичок, які мають розвиватися  в стійкій текстильній промисловості ЄС. 

 

Більше інформації за посиланням:


https://www.metaskills4tclf.eu/news/tclf-skills-alliance-from-pact-to-action-in-the-blueprint-metaskills4tclf-project/775


 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар