Заходи до Міжнародного дня боротьби з корупцією

Автор: admin від 11-12-2023, 10:53

Заходи до Міжнародного дня боротьби з корупцією



З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, який з ініціативи Організації Об’єднаних Націй щорічно відзначається 9 грудня, у Київському фаховому коледжі прикладних наук пройшла низка тематичних заходів.



У групах ЛПШ-23 та ЛПК-23 Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції у КФКПН Оксана Дзюба разом із кураторами Іриною Дудник та Наталією Сушко організувала просвітницький навчально-виховний захід, який був спрямований на розвиток нульової толерантності до будь-яких проявів корупції та недоброчесності.  Під час заходу студенти ознайомилися з основними положеннями Закону України «Про запобігання корупції», а також дізналися про алгоритм дій у разі виявлення факту скоєння корупційних дій,  першим кроком якого є повідомлення про злочин засобами електронного зв’язку, через скриньку довіри Коледжу або іншим способом.


Продовжили цикл пізнавальних заходів викладачі ЦК дизайну та точних наук Марія Івасенко, Олена Лебединська, Наталія Афанасьєва та Мілена Білик, які провели в групах  Д-1-23, Д-2-23, ДГ-4-23, ДГ-1-22, Д-22 тематичні виховні години, зорієнтовані на  поглиблення знань молоді про прояви та наслідки корупції, а також на формування антикорупційної культури.


До вивчення питань запобігання корупції активно долучилися педагогічні працівники Коледжу. З метою отримання корисних знань і дієвих інструментів для боротьби з корупцією викладацька спільнота пройшла онлайн-курс «Основи антикорупції для всіх і кожного» від Офісу доброчесності НАЗК.


Реалізована програма заходів сприяє розвитку громадянської самосвідомості, допомагає боротися із першопричинами корупції, розширює права й  можливостей громадян через посилення пильності та нетерпимості до  протиправних діянь. 

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар