Міжнародна конференція з інклюзії

Автор: admin від 30-11-2023, 12:19

Міжнародна конференція з інклюзії

29-30 листопада 2023 року спільнота Київського фахового коледжу прикладних наук взяла участь у ХХІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, перспективи, кращі практики».

Двадцять третій рік поспіль напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю конференцію організував Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» за сприяння Представництва фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Кабінету Міністрів України, Київської міської державної адміністрації, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та міжнародних партнерів.

 

Розпочали  традиційну зустріч освітян, підприємців, промисловців і  громадських діячів із Пленарного засідання, під час якого учасників привітали Петро Таланчук, Президент Університету «Україна»;  Віталій Дудін, проєктний координатор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні (Німеччина); Маріюс Дунда, Міністр-радник Посольства Литовської Республіки в Україні (Литва); Валерій Сушкевич, громадський діяч, голова Національної Асамблеї людей з інвалідністю України; Стівен Леміман, директор з міжнародного партнерства та розвитку Кентерберійського університету КрайстЧерч (Велика Британія). Родзинкою цього етапу конференції стала зустріч учасників із військовими  95-тої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, яку підтримує спільнота університету різними  волонтерськими та благодійними ініціативами.


Основна частина конференції була присвячена обговоренню міжнародного досвіду запровадження інклюзивних практик та вивченню вітчизняних здобутків міжнародного значення в галузі інклюзії. До слова були запрошені експерти з Великої Британії, Ізраїлю, Литви та Грузії. Особливо актуальним був виступ Олександра Гершанова, директора освітніх програм Ізраїльської коаліції травми (Ізраїль), який виступив з доповіддю «Система освіти як перша лінія розбудови resilience community (життєстійкості громади)».

 

Наступним етапом конференції стало більш предметне обговорення питань інклюзії в окремих секціях, які були сформовані за такими напрямами:   економіко-правова парадигма розвитку інклюзивного середовища, теоретичні та практичні засади використання інженерних технологій для розвитку інклюзивного освітнього середовища, психолого-педагогічні основи освітньої та соціальної інклюзії, інформаційні комп’ютерні технології та цифровізація інклюзивного середовища, медична, фізична та спортивна реабілітація людей з інвалідністю. Фахівці Коледжу долучилися до секційних обговорень, а  викладачка ЦК гуманітарних дисциплін Ганна Каверіна підготувала тези для публікації на тему «Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, перспективи та кращі практики».


 

Конференція сприяла обміну досвідом у галузі навчання та виховання людей в інклюзивному освітньому середовищі та актуалізувала низку важливих питань, які потребують негайного вирішення. За результатами роботи конференції учасники отримали Сертифікати обсягом 16 годин.  


 

Матеріал підготувала Юлія Бондар.


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар