Свято мистецтва та благодійності

Автор: admin від 29-10-2014, 07:16

Свято мистецтва та благодійності

 

В Українському домі пройшла  одна з найбільших благодійних акцій на підтримку сімей, чиї рідні загинули на сходi України.

 

 22 жовтня в Українському Домі відбулось  урочисте відкриття благодійного фонду Янiни Шевченко «Серце Миру», за підтримки міжнародного фонду «Український Дім» та «Мiжнародної Дипломатичної Ради в Україні». В рамках заходу відбулася благодійна художня виставка, на яку був запрошений ДВНЗ «Київський коледж легкої промисловості». Експозицію  до цієї виставки підготувала завідуюча Дослідно-виробночого центру Коледжу Ольга Філоненко, майстри виробничого навчання Світлана Оніщенко та Людмила Хоптинська.

«Коледж легкої промисловості» представив стенд народної вишивки багатьох етнорегіонів України та ляльки ручної роботи. 

 

 

 

     Українські дизайнери показали  попурі з  колекцій "Національного волонтерського проекту дизайнерів FASHION GLOBUS UKRAIN», пiд керiвництвом Голди Вiноградської. З гордістю відзначаємо, що в показі взяла участь і колекція студентки нашого Коледжу Олександри Федюшкіної.

 

  

Виставку відвідали представники посольств, культурної, промислової та політичної еліти. Також, акцію підтримали дипломатичні представництва іноземних країн.

       Посол Грузії Михійло Уклєба та посол Білорусії Валентин Величко.

 

  

Посол Молдавії  Иона Стевіле

 

  

Палестинський художник Джамаль Бодван та представник Палестинського посольства

 

 

 На відкритті був присутній міністр культури України Євген Ніщук

 

 

     В рамках проекту відбулася    художня  благодійна  виставка-продаж, в якій взяли  участь: Микола Зноба (скульптура), Юрiй Вакуленко,  Дар'я Марченко,  Джамаль  Бодван, Анастасія Крайнєва,  Олексiй Iванюк,  Наталiя Корф,  Валерiя Тарасенко, Наталi Насiбулiна, Наталiя Богачкова (керамiка), Янiна Шевченко та Уляна Балан. Зібрані фондом кошти будуть передані сім'ям загиблих на Сході.

 

 

    Вперше в Україні пройшла  презентація  миротворчого  міжнародного проекту  «Heart of the Peace». Над полотном (4,20х3,20 м.) протягом тижня працювали художники з усього світу. Картина, яку представляє «Група миру»,  закликає поєднати зусилля людей, незалежно від віросповідання, за для підтримки миру та безпеки в усьому світі.

 

 

Дякуємо за запрошення організатора проекту Голову Департаменту культури інтернаціонального Дипломатичного Клубу України та художницю Дарину Марченко.

 

      Світлини від фотографа Коледжу Людмили Лазорик.

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар