Міжнародна конференція учасників проєкту «Офіс юного мера»

Автор: admin від 21-11-2023, 15:33

Міжнародна конференція учасників проєкту «Офісюного мера»


21 листопада, у День Гідності та Свободи, студентсько-викладацький колектив Київського фахового коледжу прикладних наук взяв участь у  Міжнародній конференції, яка проходила в межах реалізації проєкту Київського Палацу дітей та юнацтва «Офіс юного мера».

Міжнародна зустріч була організована з метою обговорення та масштабування ідей молодіжних команд у сфері розбудови місцевих громад у контексті світових трендів. Під час конференції шість команд-учасниць проєкту «Офіс юного мера» з Київського фахового коледжу прикладних наук, Київського Палацу дітей та юнацтва, Печерської гімназії № 75, ВСП «Оптико-механічний коледж Національного університету ім. Т. Шевченка», ГО «Мої безпечні друзі», ГО «Український соціологічний портал» презентували свої ідеї, з якими вони візьмуть участь у передвиборчих перегонах, аби очолити офіс юного мера та виконати свої передвиборчі обіцянки. Серед запропонованих ініціатив були такі: створення «зеленого» хабу чистої енергії у серці Києва; організація кампанії щодо попередження проявів насильства та допомоги жертвам булінгу; започаткування платформи взаємодії між юнацтвом міст-побратимів; створення умов для адаптації тимчасово переміщених осіб; організація  «живого театру» щодо формування можливих сценаріїв побудови кар’єри; формування альянсу дитячих неформальних об’єднань.  


Під час конференції експерти з України, Німеччини, Польщі, США, Азербайджану та Словаччини дали свої рекомендації та оцінку кожному із проєктів, які пропонували команди. Свої думки з приводу залучення дітей та юнацтва у процеси місцевого самоврядування висловили Ірина Озимок, учасниця  команди WesternNISEnterpriseFund; Анна Білокінь, начальниця відділу міжнародного співробітництва управління міжнародних зв’язків КМДА; Ольга Козиренко, спеціаліст із соціальної політики Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ; Юрій Андросюк, президент ГО «Міжнародний Клуб Ділових Людей»; Катерина Павлова, експертка з трансформації конфліктів неурядової організації CRISP; Ян Стародубець, номінант на звання «Найкращий студент світу»; Voice Popular Осман Іскандерлі; Ірина Іванюк, співробітниця Департаменту освіти Варшави та Центру освіти та розвитку; Катерина Шаповаленко, студентка факультету журналістики Національного університету в Братиславі.  Експертний розбір проєктів відбувся перед тим, як команди остаточно сформують свої ідеї. Захід був зорієнтований на те, щоб молодь врахувала досвід міжнародних фахівців, а також той факт, що нині  відбувається процес утвердження України як одного з ключових суб’єктів міжнародної політики.


Конференція дала змогу командам удосконалити свої проєкти та підготуватися до змагань за право стати господарями Офісу юного мера Києва.  


Дізнатися більше про проєкт «Офіс юного мера» та міжнародну зустріч учасників можна за посиланнями:


https://www.young-mayor.com/


https://palace.kyiv.ua/10825/


 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

Коментарі:

Залишити коментар