Методична рада Коледжу

Автор: admin від 16-11-2023, 10:39

Методична рада Коледжу

16 листопада 2023 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося чергове засідання Методичної ради.  

Нараду під керівництвом заступника директора з академічних питань та інформатизації Юрія Щербаня  було організовано в актовій залі Коледжу. До  участі приєдналося близько 45 педагогічних і науково-педагогічних працівників. Розпочали засідання з виступу Юрія Щербаня про застосування державної мови у сфері освіти. Доповідач оприлюднив основні положення Листа Міністерства освіти і науки України  від 27 жовтня 2023 року № 1/16742-23 Про застосування державної мови у сфері освіти, наголосив на обов’язковому використанні  української мови в освітньому процесі, у спілкуванні співробітників Коледжу як зі здобувачами освіти, так і між собою.


Продовжили засідання доповіддю завідувачки навчально-методичного кабінету Оксани Дзюби, яка виступила з інформацією про форму робочої навчальної програми для підготовки фахового молодшого бакалавра. У презентаційному форматі пані Оксана подала основні рекомендації та вимоги до складання РНП відповідно до Типового положення про організацію освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти.  


Далі перед колективом доповідали завідувачка відділення дизайну Наталія Прокопенко, завідувачка відділення бізнесу Анна Сокол, голова ЦК технологій легкої промисловості Світлана Сиротенко, керівниця Підготовчо-освітнього центру Наталія Чорногор. Спікерки ознайомили членів Методичної ради з інформацією про проєкти освітньо-професійних програм спеціальностей 022 Дизайн, 073 Менеджмент, 182 Технології легкої промисловості, а також поінформували про стан оформлення індивідуальних навчальних планів здобувачів освіти,   результати проміжної атестації здобувачів освіти та підготовку до зимової екзаменаційної сесії 2023/2024 н.р.


Наступною доповідачкою стала голова ЦК дизайну Марія Івасенко, яка підсумувала роботу Міського методичного об’єднання викладачів спецдисциплін спеціальності «Дизайн» за 2022/2023 н.р. та ознайомила з основними напрямами та форматами роботи ММО на 2023/2024 н.р.


На порядку денному було також питання щодо наповнення віртуального навчального середовища Moodle навчально-методичними матеріалами. Юрій Щербань подав статистичну інформацію щодо використання платформи Moodle цикловими комісіями та наголосив, що ця безкоштовна система електронного навчання має активніше використовуватися фахівцями Коледжу,  оскільки має низку переваг і можливостей для якісної та прозорої організації дистанційного освітнього процесу.


Наступним розглянули питання про атестацію педагогічних та науково-педагогічних працівників. Члени Методичної ради заслухали творчі звіти перекладачів жестової мови Ірини Сколотової та Ірини Дудник (ЦК соціальної комунікації), а також практичного психолога Ганни Непрель. Названі фахівці охарактеризували свої напрацювання у навчально-методичній, науковій, виховній та організаційній сферах,  презентували бачення своєї подальшої роботи в Коледжі.


У пункті «Різне» перед учасниками виступила Тетяна Пономаренко, яка нагадала процедуру проведення іспитів у змішаному (очно-дистанційному форматі) та  наголосила на своєчасному заповненні необхідної документації.


За результатами засідання члени Методичної ради ухвалили рішення взяти до відома інформацію всіх доповідачів, посилити роботу з наповнення  платформи Moodle навчально-методичними матеріалами, схвалити звіти фахівців Коледжу Ірини Сколотової, Ірини Дудник, Ганни Непрель та рекомендувати на присвоєння відповідних категорій. 

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар