Робочий візит до міста Порту

Автор: admin від 26-09-2023, 13:33

Робочий візит до міста Порту

26-27 вересня 2023 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька та завідувачка відділення бізнесу Анна Сокол у складі делегації Української Асоціації підприємств легкої промисловості взяли участь у першій робочій зустрічі учасників міжнародного проєкту METASKILLS4TCLF у місті Порту (Португалія).

Масштабний європейський грант METASKILLS4TCLF (далі Проєкт) реалізується у межах проєкту Erasmus+, учасником якого є Українська Асоціація підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» у співпраці з Волинським національним університетом ім. Лесі Українки та Київським фаховим коледжем прикладних наук.


Проєкт METASKILLS4TCLF спрямований на розробку стратегій розвитку навичок у секторі TCLF (Текстиль/Одяг/Шкіра/Взуття), відповідає основним цілям ініціативи TCLF Skills Alliance та має на меті підтримати державні та приватні організації в підвищенні кваліфікації та перекваліфікації фахівців відповідно до Пакту Європейської комісії про ключові навички (РACT4SKILLS). Реалізація Проєкту передбачає врахування й закріплення  результатів Програми Skills4Smart TCLF Industries 2030, зорієнтованої на посилення модернізації та конкурентоспроможності секторів текстилю, одягу, шкіри та взуття ЄС (TCLF). METASKILLS4TCLF налічує 30 партнерів з 11 країн, які об’єдналися задля спільної роботи над новою європейською промисловою парадигмою. Асоціація «Укрлегпром» спільно з виробничими компаніями та галузевими освітніми закладами є співвиконавцем названого освітньо-прикладного Проєкту, який буде реалізовуватися впродовж 2023 - 2027 років для індустрій TCLF.


Стартова зустріч (КickoffMeeting) учасників Проєкту розпочалася з візиту представників з 11 країн до ключового координатора CENTROTECNOLOGICODOCALCADODEPORTUGAL у Португалії.Серед делегатів були представники національних галузевих асоціацій текстилю, одягу, шкіри та взуття, міжгалузевих європейських організацій EURATEX  та COTANCE, науково-дослідних інституцій та освітніх закладів з Португалії, Італії, Німеччини, Швеції, Іспанії, Румунії, Франції, Польщі, Бельгії та України. Упродовж  дводенної програми візиту відбулося знайомство учасників з 21-ї організації, презентація Проєкту та обговорення проміжних етапів роботи. Carmen Arias, голова APPICAPS (Португальської асоціації виробників взуття, комплектуючих і шкіряних виробів), представила діяльність організації, сфери впливу та основні здобутки.Ключова координаторка Проєкту Rita Souto разом із відповідальними координаторами окремих ділянок презентували 11 пакетів (WorkPakage) проміжного робочого плану та охарактеризували перші чотири пакети, які охоплюють теми менеджменту та організаційних питань.


 Українська команда Проєкту, до якої залучено Київський фаховий коледж прикладних наук та Волинський національний університет ім. Лесі Українки, сформувала основні напрями роботи, які сприятимуть впровадженню національної галузевої стратегії навичок та оновленню змісту навчальних програм для закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти секторів TCLF. Згідно з основними положеннями Проєкту очікується втілення низки ключових ідей та напрацювання серйозних результатів, серед яких: розвиток навичок та можливості працевлаштування в Україні та країнах ЄС у секторі текстилю, одягу, шкіри, взуття та шкіргалантереї; модернізація та конкурентоспроможність секторів TCLF шляхом розробки стратегії сталого підвищення кваліфікації та перекваліфікації; цифровізація, сталий розвиток та інші тенденції з точки зору споживання та виробництва; налагодження партнерських відносин для реагування на потреби ринку праці, підтримки зелених та цифрових переходів, а також національних, регіональних та місцевих навичок та стратегії зростання; розробка навчальних програм для вирішення конкретних нагальних потреб сектору TCLF.


За результатами міжнародної зустрічі було визначено пріоритетні напрями роботи та першочергові завдання учасників на шляху реалізації  Проєкту, що посилить співпрацю та стійкість галузевих організацій, допоможе швидко реагувати на прогалини в навичках за допомогою інноваційних освітніх багаторівневих ресурсів і розвине екологічну, цифрову та циркулярну складові галузі.

 

Більше інформації за посиланням:


https://www.facebook.com/ukrlegprom.org.ua/posts/pfbid02zfb4e5SoZ19ZavVKfx9KBYrGBmuC3mA11tV6ZGx5SQP7NdbnmDn7FwsdtrX2AeZjl


PRESS RELEASE

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Коментарі:

Залишити коментар